ZVIJEZDE

"Gazzetta dello Sport" o Dijamantu: Amra je sve shvatila prije ostalih...

A. SOKOLOVIĆ

14.3.2018

Kada je Edin Džeko postigao gol protiv Šahtara za 1:0 u 52. minuti, koji je vodio Romu u četvrtfinale, italijanski novinari su samo pratili na tribinama njegovu suprugu Amru, koja je slavila raširenih ruku, kao i sam Dijamant. 

Upravo danas je "Gazzetta dello Sport", koja dnevno izlazi u milionskom tiražu, priču posvetila Džeki i njegovoj Amri.

Zasluženi aplauz

Tako poznata novinarka Kjara Cukeli (Chiara Zucchelli) piše da je Džeko zahvaljujući Amri, ali i svojoj volji da ne napuste Rim, zaslužio da ga na kraju susreta isprate ogromnim aplauzom.

Aplauz je više nego zaslužen, jer Džeko nije samo odveo Romu u četvrtfinale Lige prvaka, već je "stending ovejšn" zaslužio i zbog borbe za loptom i želje da dođe do nadanog gola - piše Cukeli. 

Džeko je u januaru, zajedno s Romom, bio u mraku. Ponudu iz Londona i Čelzija nisu prihvatili.

- Edin i njegova porodica učinili su sve da ostanu u Rimu i rezultati su tu. Četiri gola u Ligi prvaka, 17 golova u sezoni, četiri zgoditka u posljednjem mjesecu. Forma, naročito mentalna, dokaz je toga - dodaje Cukeli. 

Edin je ostao u Rimu i pored toga što su ga mnogi prozivali i počeli da ga zovu "Slijepi Edin", aludirajući na promašene prilike i penale. 

Mnogi smo jaki...

Džeko je odveo Romu u četvrtfinale Lige prvaka. Sada će uživati u društvu najboljih (sutra je žrijeb, op. a.).

- Svi su jaki, ali smo jaki i mi. Zbog toga sam ostao u Rimu - kazao je Edin sinoć, a novinarka "Gazzette" dodaje za kraj: 

Njegova supruga Amra je to shvatila prije svih ostalih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.