ENGLESKA

Junajtedu prijetila katastrofa pa se dogodilo čudo

AFP

Avaz Sport

7.4.2018

Veliki derbi 33. kola engleske Premijer lige donio je "ludi" preokret i pobjedu Mančester junajteda nad omraženim gradskim rivalom Sitijem (3:2).

U utakmici koja je u slučaju pobjede "Građanima" nosila potvrdu naslova prvaka, domaći tim je u prvom dijelu poveo sa 2:0, a mogli su gosti i mnogo teže nastradati. Prilike za gol nogometaša pepa Gvardiole (Guardiola) smjenjivale su se kao na traci, a Siti je, nakon debakla protiv Liverpula (0:3) u Ligi prvaka, opet izgledao fantastično.

Ali, samo u prvom poluvremenu.

Domaće je u vodstvo doveo Vensan Kompani (Vincent Kompany) nakon ubačaja iz kornera u 25. minuti, a na 2:0 povisio je Ilkaj Gindogan (Ilkay Gundogan) samo šest minuta kasnije, nakon sjajne akcije kojoj je prethodilo očajno ispucavanje Davida de Hee (Gea).

Kad se činilo da bi to mogla biti utakmica samo jednog tima, dogodio se potpuni šok na Etihadu.

Veznjak Junajteda Pol Pogba (Paul) u dvije minute u drugom poluvremenu sve je vratio na početak golovima u 53. i 55. minuti. Potpuni preokret i slavlje tima Žozea Murinja (Jose Mourinho) potvrdio je defanzivac Kris Smoling (Chris Smalling) pogotkom u 69. minuti.

Bila je ovo prva pobjeda Murinja nad Gvardiolom u Premijer ligi, a domaći su nakon 27 mečeva poraženi na svom Etihadu.

Siti ostaje prvi sa 84 boda, 13 više od drugoplasiranog Junajteda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.