LIVERPUL

Salah opisao šta je preživio dok nije postao zvijezda

Avaz Sport

13.4.2018

U ekskluzivnom intervjuu za Liverpulovu službenu stranicu nezaustavljivi egipatski fudbaler Mohamed Salah govorio je o nevjerovatnoj žrtvi koju je pretrpio kao mladić.

Inspirativna priča koja nam daje pravi uvid u njegovu izuzetno tešku mladost, govori o tome kolika je njegova ljubav prema fudbalu i pravi je primjer današnjim generacijama.

Napadač Liverpula otkrio je kako je svakodnevno putovao na trening u 9 ujutro i vraćao se kući oko 22:30, koristivši najmanje pet autobusa da bi došao do svojeg odredišta.

- Prvobitno sam igrao za klub koji je bio pola sata udaljen od mog sela u Basjounu. Onda sam potpisao za klub u Tanti, koji je bio udaljen sat i po. Zatim sam otišao u Kairo, tako da je trebalo četiri do četiri i po sata vožnje pet dana u sedmici kako bi stigao na trening, priča Salah i dodaje:

- Morao sam napustiti školu rano da putujem na trening. Bio bih u školi od 7 do 9 sati, a onda sam imao službeni papir, svojevrsno uvjerenje: „Mo može rano napustiti školu kako bi mogao doći do kluba do 14 sati.“ Tako sam bio u školi samo dva sata dnevno, sve bi bilo teže da nisam fudbaler, bar tako sada mislim!

Ovako bi putovao pet dana u sedmici, svaku sedmicu tri ili četiri godine.

- Otišao bih u 9 ujutro, a onda bih stigao na teren za vježbanje u 14 ili 14.30. Trening je uvijek bio u 15.30 ili 16 sati. Završio bih trening u 18 sati, a onda bih otišao kući i stigao u 22 ili 22.30. Zatim bih nešto pojeo, spavao, a zatim dan poslije isto sve ponavljao. I na tom putu nisam koristio samo jedan autobus - morao sam promijeniti tri, četiri ili čak ponekad pet autobusa samo da bi došao na trening i opet tako kući – ispričao je Salah.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.