NOGOMET

Džeko: Utakmica protiv Barce je bila jedna od najboljih koje su naši navijači vidjeli

CdM

21.4.2018

Reprezentativac BiH i najbolji fudbaler Rome Edin Džeko je istakao da je revanš utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone jedna od najboljih koju su navijači "Vučice" ikad vidjeli.

Podsjećamo, Roma je pobijedila Barcu 3:0 i tako nadoknadila zaostatak iz prvog susreta kada je bilo 4:1.

- Još od grupne faze niko nije vjerovao u Romu, mnogi su mislili da nećemo ni proći dalje, jer smo za rivale imali Atletiko Madrid i Čelsi. Nismo bili favoriti za prolaz, ali smo to uradili. U četvrtfinalu rekao sam da ne želim da igram protiv Barcelone ili Mančester sitija, i onda dobijemo Barcelonu - priča Džeko, prenosi CdM.

Naš napadač dodaje da su nakon poraza na Nou kampu rezultatom 1:4 u revanšu bili opušteni, ali ne u smislu da su mislili da su već ispali.

- Rekli smo sebi: ''Uredu, definitivno nemamo šta da izgubimo nakon 1:4 u Barceloni.'' Imamo kvalitet da pobijedimo bilo koju ekipu, ali nakon što izgubite 1:4, niko ne očekuje da ćete se vratiti. Međutim, stadion je bio pun, naši navijači su bili tu i morali smo ići na sve ili ništa. Kada se postigne gol u ranim minutama, sve se mijenja. Definitivno nam je dalo energiju da do kraja uspijemo postići tri gola i prođemo dalje - kaže Džeko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.