NOGOMET

Liga prvaka: Real remijem protiv Bajerna izborio veliko finale

Piše: Al. Ti.

1.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Real Madrid prvi je finalista ovogodišnje Lige prvaka, nakon što su večeras odigrali 2:2 s Bajernom i ukupnim rezultatom 4:3 izborili nastup u Kijevu. 

Ovo je i treće uzastopno finale Lige prvaka za Kraljevski klub, koji će protivnika saznati sutra nakon utakmice između Rome i Liverpula (Liverpool).

U evropskom klasiku Bajern (Bayern) je poveo već u 3. minuti. Nakon ubačaja Alabe najbolje se snalazi Kimih (Kimmich) koji pogađa nebranjeni dio mreže golmana Navasa. 

Nastavio je Bajern i dalje da napada, ali ipak Real dolazi do izjednačenja. Sjajno je ubacio Marselo (Marcelo), a Benzema glavom pogađa za veliko slavlje navijača Kraljevskog kluba.

Uslijedili su novi ataci Bajerna, a vrijedi istaknuti šanse Rodrigeza (Rodriguez), koji sa svega nekoliko metara ne pogađa gol i Tolisa u finišu prvog poluvremena.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Real dolazi do vodstva. Kardinalnu grešku pravi golman Bavaraca Ulrajh, koji se okliznuo,  Benzema to koristi i rutinski pogađa praznu mrežu za 2:1.

Bajern uzvraća u 50. minuti, ali Navas dobro brani šut Alabe.

Mogao je i Real do trećeg gola, ali čisti zicer propušta Ronaldo. Kazna dolazi u 63. minuti kada Hames Rodrigez (James Rodriguez) pogađa za 2:2.

Do kraja smo gledali žestoke napade Bavaraca, koji su na sve načine pokušavali doći do trećeg gola, koji bi im značio i finale u Kijevu, međutim rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2.

90' Igra se sudijska nadoknada u Madridu. Real veoma blizu finala

80' Nova šansa za Bajern. Agilni Alaba je ubacio, a Miler glavom šutirao, međutim Navas ponovo brani.

74' Nevjerovatna odbrana Navasa. Nakon velike gužve u šesnaestercu, Toliso šutira, ali "jedinica" Reala spašava Kraljevski klub.

70' I dalje je 2:2, ali Bajern i dalje vrši pritisak na odbranu i vezni red Reala. 

63' GOOOOOOOOOOOL Izjednačio je Bajern. Sada je 2:2, a strijelac je bivši igrač Reala Hames Rodrigez (James Rodriguez). Prvak Njemačke je ponovo u igri. Ukoliko postignu još jedan gol, Bavarci idu u finale Lige prvaka.

60' Veliki pritisak Bajerna, koji na sve načine pokušava što prije doći do izjednačenja.

54' Nevjerovatan promašaj Ronalda. Sjajno je ubacio Marselo, pronašao Ronalda, koji je bio sam ispred Ulrajha, međutim, prebacuje cijeli gol. I dalje je 2:1 za Real.

50' Dobar pokušaj Bajerna preko Alabe, ali odlično brani Navas. 

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Svega 20-ak sekundi nakon što je krenula lopta sa centra, Real dolazi do vodstva, nakon kardinalne greške golmana Bajerna Ulrajha, koji se okliznuo, promašio loptu, a Benzema pogađa praznu mrežu za 2:1. Nevjerovatna greška.

45' Kraj prvog poluvremena sjajne utakmice. Rezultat je 1:1, ali mogli smo vidjeti još nekoliko golova. Bajern je poveo već u 3. minuti golom Kimiha, a izjednačenje Realu donosi Benzema nakon ubačaja Marsela. Očekuje nas neizvjesno drugo poluvrijeme.

45' Nova šansa za Bajern. Odlično je šutirao Toliso sa nekih 20-ak metara, ali lopta odlazi pored lijeve stative gola Navasa.

38' Prijeti i Real. Kros je izveo korner, a poslovično najviši u skoku bio je Ramos, međutim njegov udarac odlazi pored gola. I dalje je 1:1.

34' Kakve dvije šanse za Bajern. Prvo je Levandovski šutirao, a Navas sjajno brani, da bi na odbijenu loptu natrčao Rodrigez, koji sa svega metar promašuje cijeli gol. 

25' Bez velikih uzbuđenja u ovim trenucima na terenu. Vodi se velika bitka na sredini terena, gdje zasad bolje stoji tim iz Njemačke.

10' GOOOOOOOOL Real dolazi do izjednačenja, a strijelac je bio Karim Benzema. Sjajno je ubacio Marselo (Marcelo). Bio je ovo treći gol za francuskog napadača u ovoj sezoni Lige prvaka.

3' GOOOOOOOOOOL Vodi Bajern u Madridu. Strijelac je bio kao u prvoj utakmici Kimih (Kimmich). Šok za Kraljevski klub.


1' Počela je revanš utakmica u Madridu između Reala i Bajerna.

Na Santjago Bernabeu (Santiago Bernabeu) večeras ćemo dobiti prvog finalistu Lige prvaka.

Domaći Real Madrid, aktuelni prvak Evrope dočekuje Bajern iz Minhena (Bayern Munchen). Podsjećamo u prvoj utakmici Real je u Njemačkoj slavio rezultatom 2:1 i time stekao prednost.

Međutim, ako smo išta naučili ove sezone u najelitnijem fudbalskom takmičenju jeste da ništa nije sigurno. Sjetite se samo Rome protiv Barcelone i Juventusa protiv Reala.

Bajern će pokušati nadoknaditi rezultatski defecit, a trener Bavaraca Jup Hejnkes (Jupp Heynckes) u utakmicu ulazi sa velikim problemima.

Njemački stručanjak tako večeras neće moći računati na nekoliko prvotimaca, među kojima su Vidal, Boateng i prvi golman Nojer (Neuer).

Sastavi:

Real Madrid: Navas, Asensio, Benzema, Kovačić, Kros, Lukas, Marselo, Modrić, Ramos, Ronaldo i Varane.

Bajern: Ulrajh, Alaba, Alkantara, Humels, Kimih, Levandovski, Miler, Riberi, Rodrigez, Sule i Toliso.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.