LIGA PRVAKA

Večeras nećeš skakati: Rim za svaki slučaj zatvorio "Palotinu fontanu"

Avaz Sport

2.5.2018

Predsjednik Rome Džejms Palota (James Pallotta) obećao je da više nikada neće skočiti u rimsku fontanu kao što je to uradio nakon pobjede protiv Barcelone (3:0) i plasmana u polufinale Lige prvaka. Ipak, rimske vlasti mu očito ne vjeruju, pa su za svaki slučaj zatvorili pomenutu fontanu.  

Roma večeras dočekuje Liverpul u revanšu polufinala Lige prvaka i ako ostvari rezultat kao protiv Barcelone, proći će u veliko finale i ponoviti najveći uspjeh u historiji. U tom slučaju Rim bi vjerovatno gorio, a predsjednik Pallotta bi osvježenje mogao tražiti ponovo u poznatoj gradskoj fontani.

Upravo zbog toga gradonačelnica Rima odlučila je zavrnuti vodu i zatvoriti fontanu danas kako navijači Vučice ne bi ponovili ono što je njihov predsjednik uradio prije nekoliko sedmica.

- Imam dobar predosjećaj pred utakmicu. Hoću li se ponovo kupati u fontani? Ne, čuo sam da su je večeras zatvorili, a zatvoren je i Koloseum, poručio je Palota nakon što je stigao na stadion pred meč.

Iako su jako male šanse da Roma nadoknadi veliki zaostatak iz prve utakmice (2:5), uprava Grada Rima očito ništa ne želi prepustiti slučaju i svjesna je da bi grad gorio u slučaju čuda i pobjede Rome od 3:0.

Susret počinje u 20.45 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.