RIO DE ŽANEIRO

Na pomolu novi najveći transfer u historiji

Avaz Sport

9.5.2018

Fotografija koja je objavljena na Instagramu pokazuje zagrljene Nejmara (Neymar) i Viničiusa Žuniora (Vinicius Junior) i nikada nije trebala postati javna.

To bi prouzrokovalo velike probleme za Real Madrid.

Ali, susret u vili vrijednoj 8.5 miliona eura u blizini Rio de Žaniera nije bio slučajan i običan, piše madridski „AS“.

Viničius, koji slovi za novu zvijezdu brazilskog fudbala, je prošle godine potpisao za Real Madrid, a u Nejmarovu vilu ga je odveo predstavnik kraljevskog kluba, kako bi se bolje upoznali. Onog trenutka kada je fotografija postala, brazilski reprezentivac je morao “prodati” priču kako se radi o prijateljskom sastanku.

- Niko ne smije saznati da sam u Riju, bila je poruka predstavnika Reala, međutim Rio je veliki grad i sve se brzo saznalo.

Prema saznanjima „AS-a“, to nije bio prvi sastanak između Nejmara i zastupnika Los Blankosa. Zastupnik je viđen dva puta u luksuznoj vili brazilskog superstara, a pričao je i sa Ronaldom Nazariom da Limom, kako bi uvjerio svog sunarodnjaka da pariški klub zamijeni madridskim.

Nejmar je vremenom postao opsesija Florentina Pereza, koji ga je još kao dječaka pokušao dovesti na Santiago Bernabeu, ali je Barcelona bila brža i spretnija plativši njegovom ocu 40 miliona eura.

Perez vjeruje da će naredni pokušaj biti i dobitni, „AS“ piše kako će ponuda od 260 miliona eura biti dovoljna za realizaciju novog najskupljeg transfera u historiji.

Nejmar se prije nekoliko dana vratio u Pariz, gdje prolazi kroz posljednju fazu oporavka. Do kraja sezone neće igrati, jer želi biti potpuno spreman za Svjetsko prvenstvu u Rusiji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.