NOGOMET

U Luksemburgu plaća ne može kasniti ni sat!

A. MIZDRAK

12.5.2018

Čudna je ta sudbina. Kenan Handžić je 2011. godine važio za najvećeg talenta Fudbalskog kluba Sarajevo. Predviđala mu se blistava karijera, postao je kapiten bordo kluba sa 20 godina (nakon Nermina Gogalića najmlađi kapiten u historiji Sarajeva), ali je defanzivni veznjak ostao nedorečen na Koševu. 

Uslijedio je transfer u Zagreb, a potom u Olimpik. Od 2016. godine stanovnik je luksemburškog Petanža, u kojem nastupa za ekipu Titusa.

Kako kaže, u Luksemburgu živi svoj san. 

- Ljudi žive u zabludi. Nogomet u Luksemburgu je izuzetno razvijen. Infrastruktura je bolja nego u Bosni i Hercegovini. Plaće bolje, ali, što je najvažnije, redovne su, nema tu ni sata kašnjenja, Luksemburg je to – kazao je Handžić.

Koliko Luksemburžani ulažu u nogomet najbolje pokazuje činjenica da u domaću ligu dolazi sve više stranaca i profesionalnih nogometaša.

- Bivši igrač Čelzija Floran Maluda (Florent Malouda) igra za Diferdaiž. Mene u Titusu trenira Baltemar Brito, čovjek koji je Žoze Murinju (Jose Mourinho) bio pomoćnik u Portu tri godine i u Čelziju četiri – rekao je Handžić.

Najviše vremena provodi sa Sanjinom Kratovićem i Veldinom Muharemovićem.

- Sanjin igra rukomet u Luksemburgu, a Muharemović je moj prijatelj još iz Sarajeva. Ovdje kao podstanar živim kod Pjanićeve tetke Fahre i tetka Safeta. Divni su ljudi, oni su mi poput roditelja. Oni se druže s predsjednikom mog kluba i tako sam došao do njih. Inače, Pjanić je ovdje živa legenda - – rekao je Handžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.