POVREDA

Potvrđeno: Salah će zaigrati na SP-u u Rusiji!

Goal.com

30.5.2018

Egipatski nogometni savez otkrio je da izostanak Mohameda Salaha ne bi trebao biti duži od tri sedmice, što znači da će Liverpulov napadač ipak zaigrati na Svjetskom prvenstvu!

Nakon što je napustio teren u suzama u finalu Lige prvaka s madridskim Realom (1:3), odmah se pojavila sumnja da se 25-godišnjak neće stići na vrijeme oporaviti da bi mogao biti dio reprezentacije u Rusiji ovo ljeto. Davale su se razne prognoze oko dužine izostanka iako je sam Salah nedugo nakon ozljede ramena poručio da je siguran da će biti spreman za nastup na SP-u.

No, sad su sve sumnje otklonjene. Predsjednik Egipatskog nogometnog saveza Hani Abo Rida potvrdio je da će Salahu trebati tri sedmice da se u potpunosti oporavi, što znači da bi mogao odigrati nešto minuta i u skupini.

"Nakon današnjeg sastanka Abo Ride i ljekara reprezentacije u Španiji, Savez potvrđuje da, Bogu hvala, Salahov izostanak neće biti duži od tri sedmice", objavio je ENS na svojim službenim društvenim kanalima.

Liverpulov napadač trenutačno se nalazi u Španiji, gdje mu liječe rame, a u utrci je s vremenom da bi što prije na SP-u zaigrao za Egipat, kojem je ovo prvi nastup u završnici nakon 1990. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.