NOGOMET

Levandovski napušta Bajern i dolazi u Seriju A?

A. M.

31.5.2018

Robert Levandovski (Lewandowski) postigao je 151 gol u 195 nastupa za minhenski Bajern, osvojivši četiri uzastopne titule šampiona Bundeslige od dolaska iz Borusije Dortmund 2014. godine.

Agent poljskog napadača, Pini Zahavi, koji sa Poljakom sarađuje od prije nekoliko mjeseci, objelodanio je “bombu” da njegov klijent želi novi izazov.

– Robert osjeća potrebu za promjenom kluba i da se upusti u novi izazov. Uprava Bajerna već je obavještena. Robertova motivacija nije novac ni određena ekipa jer praktično svaki vrhunski klub želi da ima najboljeg napadača na svijetu - rekao je Zahavi za "Bild".

Inter i Juventus vrlo su zainteresirani za 29-ogodišnjeg Levandovskog. Da ovo nisu samo puste spekulacije potvrđuje interes Bavaraca za Interovog kapitena Maura Ikardija (Icardi) i Juventusovog najboljeg igrača Paula Dibalu (Paolo Dybala).

Za očekivati je da bi Bajern s jednim od dva italijanska kluba mogao da postigne dogovor o zameni igrača uz pretpostavku da će Nijemci morati da plate i određenu novčanu sumu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.