MUNDIJAL 2018.

BBC: Srbijanski reprezentativci Sergej Milinković Savić i Uroš Spajić među 15 iznenađenja na SP-u

Nezavisne novine

12.6.2018

Srbijanski reprezentativci Sergej Milinković Savić i Uroš Spajić, prema mišljenju uglednog BBC-ja, izabrani su na listu od 15 fudbalera koji bi mogli iz drugog plana zablistati na Svjetskom prvenstvu. 

Milinković Savić se nalazi na 11. mjestu, a Spajić tri pozicije iza njega na listi koju predvode supertalentirani Meksikanac iz PSV-a Irving Lozano (Hirving Lozano), Argentinac iz Boke Juniors Kristijan Pavon (Cristian Pavón) i Lokomotivin Rus Aleksej Mirančuk (Aleksei Miranchuk).

BBC podsjeća da je Sergej imao sjajnu sezonu u Laciju i da ga mnogi velikani žele (Mančester junajted, Real Madrid, PSG, Čelzi...), kao i da je u mlađim selekcijama Srbije osvajao evropsku i svjetsku titulu pa je novi turnir u Rusiji nova odlična prilika da ponovo pruža odlične partije.

Za Spajića se navodi da je nešto stariji u odnosu na ostale na listi jer ima 25 godina, ali da i dalje ima potencijal da napreduje i da je iznenađujuće izabrao da poslije Anderlehta prijeđe u Krasnodar, jer može igrati u najjačim ligama Evrope.

Na listi talentiranih fudbalera odabrani su još Švicarac Bril Embolo (Breel Embolo ) - Šalke, Peruanac Renato Tapija (Renato Tapia) - Fejnord, Iranac Sardar Azmun (Sardar Azmoun) - Rubin, Ašraf Hakimi (Achraf Hakimi) - Maroko, Real Madrid, Andre Silva (André Silva) - Portugal, Milan, Rodrigo Bentakur (Rodrigo Bentancur) - Urugvaj, Juventus, Alireza Jahanbahš (Alireza Jahanbakhsh) - Iran, AZ Alkmar, Juri Tilemans (Youri Tielemans)-Belgija, Monako, Ismaila Sar (Ismaïla Sarr) - Senegal, Ren i Maksi Gomez (Maximiliano Gómez González) - Urugvaj, Selta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.