MUNDIJAL 2018.

Putin zahvalio FIFA-i: "Drago mi je što niste miješali politiku i sport"

Blic.rs

13.6.2018

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je danas Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA), jer nije miješala politiku i sport uoči početka Svjetskog prvenstva u fudbalu. 

- Želim naglasiti da je FIFA posvećena principima sporta bez politike - rekao je Putin na kongresu ove organizacije u Moskvi dok je stajao pored pehara Svjetskog prvenstva. 

Rusija je domaćin ovog takmičenja od 14. juna do 15. jula. Utakmice će se igrati na 12 stadiona u 11 gradova, uključujući Moskvu, Sankt Peterburg i Soči.

Prvi čovjek svjetske kuće fudbala Đani Infantino (Gianni Infantino) rekao je da je zahvalan Putinu, organizatorima i ruskom narodu na tome što su ugostili ovo takmičenje. 

- Veliko hvala, gospodine Putine, na vašem angažiranju, na vašoj strasti i na tome što zaista osjećamo da smo dio istog tima - rekao je Infantino.

On je dodao da je zahvalan i ruskoj vladi, lokalnoj organizacionoj komisiji, Fudbalskom savezu Rusije, svim volonterima u Rusiji i svima od 150 miliona Rusa koji će "ugostiti svijet naredni mjesec."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.