MUNDIJAL 2018

Mesi se vraća kući?

Avaz Sport

26.6.2018

Ko će preživjeti utorak u grupi D i pridružiti se Hrvatskoj u osmini finala? Selektor “Vatrenih” Zlatko Dalić najavio je rezervni sastav protiv Islanda. Njegov pomoćnik Dražen Ladić skautirao je Islanđane.

- Iskustva s Islandom su nam uglavnom pozitivna. No, susret na Svjetskom prvenstvu sasvim je druga priča u odnosu na sve ranije. Želimo biti prvi u grupi i zadržati pozitivnu atmosferu – kazao je Ladić i naglasio: 

- Na ovom turniru Islanđani nisu na razini nastupa sa posljednjeg Eura, kad su se plasirali među osam najboljih selekcija, ali će sigurno poduzeti sve da nas pobijede, jer im je to jedina mogućnost da se probiju u osminu finala. S druge strane, nećemo se zabavljati u toj utakmici, jer je ovo SP i na njemu nema opuštanja. Ne želimo izgubiti meč kako ne bismo pokvarili dobro raspoloženje i atmosferu koju imamo.

Šta će se dešavati večeras (oba susreta počinju u 20 sati) u Rostovu, najviše će zanimati Argentince, kojima i u slučaju pobjede nad Nigerijom u Sankt Peterburgu treba da Island ne uzme tri boda Hrvatskoj. Glavno pitanje je hoće li kapiten i zvijezda Barcelone Lionel Mesi (Messi) u trećem nastupu u Rusiji konačno odigrati onako kako zna.

Mesi je protiv Islanda promašio penal, a protiv Hrvatske je “nestao” s terena.

- Leo je dobro, ali kad ekipi ne ide onako kako želiš, moraš da budeš frustriran. Svi smo ljudi, takvi osjećaji su normalni i očajnički želi da okrene situaciju. Mesi hoće da pokaže svijetu drugačije, pravo lice - rekao je defanzivac Havijek Maskerano (Javier Mascherano)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.