MUNDIJAL 2018

Brih poslije odlaska sa SP-a: Razočaran sam, ali život ide dalje...

Feliks Brih ( DFB)

B92

5.7.2018

Njemački sudija Feliks Brih (Felix Brych), koji je oštetio reprezentaciju Srbije za očigledan penal protiv Švicarske, izjavio je da je razočaran što je rano otišao s Mundijala u Rusiji. 

FIFA je odlučila da pošalje Briha kući, zajedno s pomoćnicima, jer je na jedinoj utakmici koju je sudio na Svjetskom prvenstvu napravio veliku grešku kada nije vidio penal i povlačenje Fabijena Šara (Fabian Schär) i Stefana Lihštajnera (Stephan Lichtsteiner) nad Aleksandrom Mitrovićem.  

Razvoj situacije na Svjetskom prvenstvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratit ćemo se - rekao je Brih, a prenosi njemački DFB.  

Odluku da Brih, jedan od najcjenjenijih sudija današnjice, ode s Mundijala kao ispravnu vide i sudijski stručnjaci u njegovoj zemlji.  

Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švicarska – Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija i ocijenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku - rekao je potpredsjednik sudijske komisije u Njemačkoj Roni Cimerman (Ronny Zimmermann).  

I predsjednik sudijskog odbora Luk Majkl Frolih (Lutz Michael Fröhlich) priznao je da je razočaran da je Brih, kao jedini njemački sudija, prerano završio učešće na Svjetskom prvenstvu, podsjećajući da je imao uspješnu sezonu u Ligi šampiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.