NOGOMET

Sari: "Ovo je težak izazov, želim da unaprijedim Azara"

Mauricio Sari ( chelseafc.com)

B92

18.7.2018

Novi menadžer Čelzija Mauricio Sari (Maurizio Sarri) rekao je da ga čeka težak zadatak u novom klubu, ali da će se zabavljati i da je cilj kluba da zadrži najbolje igrače. 

 - Ovo je težak izazov, ali fascinantan. Ovdje su najbolji treneri i fudbaleri na svijetu. Premijer liga je jača od Serije A. Serija A je taktički teža, ali ovdje su jači igrači. Moram da se zabavljam da bih ostvario dobre rezultate - rekao je Sari na predstavljanju u Londonu.

Sari je došao iz Napolija, a na klupi Čelzija zamijenio je otpuštenog Antonija Kontea (Antonio Conte),.  

 - Zadovoljstvo je biti ovdje. Zadovoljan sam što ću biti u Premijer ligi - najboljem takmičenju na svijetu - rekao je on i dodao da se nada da će za nekoliko sedmica bolje govoriti na engleskom.

Upitan o budućnosti najvažnijih igrača, Sari je rekao da je cilj da oni ostanu na Stamford Bridžu.  

 - To svaki trener i klub žele. Ali, moramo da vidimo kako će se kretati stvari na tržištu transfera u narednih nekoliko dana. Ja sam više trener za teren, nego što sam generalni menadžer. Ja sam jedan od malobrojnih trenera kojima su transferi dosadne stvari. Ne želim da pričam o transferima, zadatak nas trenera je da spremimo igrače koje imamo - dodao je 59-godišnji italijanski trener.

U centru pažnje je Eden Azar (Eden Hazard) koji je indirektno najavio da želi da ode, a zainteresovan je Real Madrid. 

Azar je jedan od trojice najboljih evropskih fudbalera. Vrhunski je igrač, nadam se da ću ga trenirati i poboljšati - istakao je Sari naglasivši da prije nego što bilo koja strana donese konačnu odluku želi da lično razgovara sa Belgijancem, jer mu telefonski poziv ništa ne znači. 

On je rekao i da ga ne zanima šta sve mora da uradi kako bi "preživio" na mjestu trenera Čelzija, koje je "poznato kao opasno".  

- Ne znam i ne zanima me. Moj cilj je da se zabavljam i da budemo konkurentni u svim takmičenjima do kraja. Najveći poklon u životu koji možete da dobijete je da se zabavljate dok radite svoj posao - naveo je Sari.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.