LIVERPUL

Karijus opet "briljirao"; Kasiljas: Ostavite ga na miru

AFP

B92

23.7.2018

Španski golman Iker Kasiljas (Casillas) pozvao je javnost da prestane da napada i osuđuje njemačkog čuvara mreže iz Liverpula Lorisa Karijusa (Karius).

Karijus je i dalje žestoko kritiziran zbog katastrofalnih poteza tokom finala Lige prvaka između Liverpula i Real Madrida, kada su Madriđani trijumfovali i osvojili trofej.

Međutim, problem je što se tu nije zaustavio, već pravi nevjerovatne greške i tokom pripremnog perioda, pa je tako u nedjelju uveče dva puta "zablistao" u porazu od Borusije Dortmund.

U odbranu svog mladog njemačkog kolege stao je veteran sa ogromnim iskustvom, bivši golman Reala, a sada Porta, Iker Kasiljas.


- Hoće li napadi na Lorisa Karijusa ikada prestati? On je kao i svaki drugi golman. Je**te, u svijetu postoji mnogo gorih problema. Ostavite tog dječaka na miru, on je ljudsko biće kao i svi - napisao je Kasiljas na svom Twitteru.

Jedna američka bolnica je neko vrijeme poslije finala otkrila detalje o Karijusovom nastupu u finalu LP. Naime, on je nastupao sa potresom mozga, koji je zadobio nekoliko trenutaka prije svoje prve greške. 

Taj podatak nije spriječio javnost da nastavi da kritizira i vrijeđa Nijemca.

- Saosjećam sa vama koji uživate gledajući druge kako pate. Šta li se dešava u vašim životima ako imate toliko bijesa i mržnje u sebi... moliću se za vas - napisao je Karijus na svom Instagramu. 

Liverpul je reagirao dovođenjem novog prvog golmana, Brazilca Alisona Bekera (Allison Becker), oborivši rekord cifre transfera za jednog čuvara mreže.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.