NOGOMET

Iščekivanje novih velikih transfera: Inter želi Modrića

Modrić: Hoće li ostati u Realu

Avaz Sport

5.8.2018

Moglo bi se pomisliti da je ono najveće po pitanju nogometnih transfera ovog ljeta već okončano.

Kristijano Ronaldo (Cristiano) zamijenio je Realov dres za Juventusov. Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) novi je golman Pari Sen Žermena, Leonardo Bonuči (Bonucci) je u Juventusu, u suprotnom smjeru put Milana krenuo je Gonzalo Iguain (Higuain), a Lesterov Rijad Marez (Riyad Mahrez) je sada dio Mančester sitija.

Mogući pregovori 

Ipak, ni blizu nije kraj trošenja novca, posebno ako se uzme u obzir da ima još vremena. Izuzev Engleske, ostale lige petice završavaju transfere do kraja ovog mjeseca, dok će engleska Premijer liga ove godine završiti prijelazni rok 9. avgusta, prvi put prije zvaničnog početka sezone.

Ugledni “Goal” objavio je listu mogućih velikih i zanimljivih transfera.

Na vrhu te liste je Luka Modrić, igrač Reala, kojeg bi želio Inter, a prve najave iz Madrida bile su veoma obeshrabrujuće za klub iz Milana. Rečeno je da on košta nevjerovatnih 750 miliona eura. Naravno, niko to nije shvatio ozbiljno pa se sada najavljuju razgovori dva kluba. A biti prvak svijeta nije malo. Igrati sve utakmice kao napadač, ne dati gol i pri tome ne uputiti udarac u okvir gola, a opet te traže.

Čelzijev Oliver Žiru (Giroud) na meti je Olimpika iz Marseja i blizu povratka u Francusku.

Objava fotografija

Top tri zatvara Arturo Vidal. Navodno je pitanje trenutka kad će potpisati za Barcelonu. Hoće li se to zaista desiti, još se ne može znati, ali igrač uredno objavljuje fotografije s igračima sadašnjeg kluba Bajern iz Minhena.

Izdvajamo i najave prelaska N’Gola Kantea (N'Golo) u PSG, Mičija Bačuaija (Michy Batshuayi) u Valensiju, Ivana Perišića u Mančester junajted, Tiboa Kurtoe (Thibaut Courtois) u Real, Stivena N’Zonzija (Steven) u Romu, Matea Darmijana (Matteo Darmian) u Juventus...

Baloteli u Parmi 

Po novcu, formi igrača ili trenutnom rejtingu klubova, teško bi se to moglo nazvati velikim transferom, ali je Mario Baloteli (Balotelli) sam po sebi dovoljan da bude dio ove liste. Navodno bi se mogao vratiti u Italiju i nositi dres prvoligaša Parme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.