LIGA PRVAKA

Sarajke četvrti put u šesnaestini finala: Spremne smo za Barcu

D.J.

15.8.2018

Kada već fudbaleri bh. klubova skoro da ne mogu parirati rivalima na evropskoj sceni, onda su tu pripadnice ljepšeg spola da nas obraduju. Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo briljirale su na kvalifikacionom turniru Lige prvaka održanom u BiH i četvrti put se plasirale među 32 najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Izabranice šefa stručnog štaba Samire Hurem su osvojile maksimalnih devet bodova ostvarivši sve tri pobjede.

Iskrene čestitke

- Moram čestitati svojim igračicama i članovima stručnog štaba, svi smo mnogo radili na ovome. Veliko hvala FK Sarajevo i Nogometnom savezu BiH, koji su naš podržali. Ponosna sam na svoje igračice.

Prvi put SFK 2000 ima tri pobjede u Ligi prvaka i ide u drugi krug s maksimalnih 9 bodova. To je veliki rezultat za ženski fudbal i uopće sport u našoj državi – rekla je Hurem.

U petak će u sjedištu Evropske fudbalske federacije (UEFA) u švicarskom Nionu biti održan žrijeb šesnaestine finala. Mogući protivnici Sarajki su, između ostalih, Barcelona, Mančester siti, Pariz...

Nekoliko pojačanja

- Svejedno je koga ćemo izvući, mi ćemo u svakom slučaju dati sve od sebe, igrati srcem i dušom i vidjet ćemo šta će biti. Možda se i pojačamo s još nekim igračicama – istakla je Hurem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.