ITALIJA

Serija B u haosu: Tri kluba bankrotirala, upitan početak prvenstva

U posljednjih mjesec dana bankrotirali su Bari, Avelino i Čezena

Ilustracija

Index.hr

21.8.2018

Iako su italijanski nogometni prvoligaši ovog ljeta na pojačanja potrošili više od milijarde eura, u Seriji B vlada haos. Nakon što su tri kluba bankrotirala upitno je hoće li prvenstvo startati ovoga vikenda.

U posljednjih mjesec dana bankrotirali su Bari, Avelino i Čezena i umjesto 22 kluba Serija B sada ima 19 klubova. 

Takmičenje će nastaviti s 19 klubova

Vodstvo Serije B je najavilo kako će se takmičenje nastaviti s 19 klubova, međutim tome se protivi Italijanski nogometni savez, ali i klubovi koji su prošle sezone ispali u treću ligu. Haotičnu situaciju upotpunilo je i Udruženje nogometaša (AIC) koje je zatražilo odgodu prva dva kola ili će ovoga vikenda nogometaši započeti štrajk. 

 - Protivimo se odluci da se ove sezone druga liga igra s 19 klubova. Stvorit ćemo presedan nakon kojeg više nema povratka. Prijedlog vodstva lige je smiješan -  kazao je predsjednik AIC-a Damjano Tomazi (Damiano Tommasi), bivši talijanski reprezentativac i veznjak Rome.

Prvenstvo bi trebalo krenuti u petak

Tomazi je najavio štrajk ako se ne odgodi početak prvenstva. 

- Odluka o smanjenu broja klubova je daleko izvan granica mandata povjerenika za takmičenje. Situacija se zakomplicirala i moramo je riješiti prije početka prvenstva - dodao je Tomazi.

Bune se i klubovi koji su prošle sezone ispali iz Serije B (Novara, Pro Verčeli, Ternana) te Siena koja je zapela u dodatnim kvalifikacijama, smatrajući kako bi neko od njih trebao igrati u drugoj ligi. 

Prvenstvo bi trebalo krenuti u petak utakmicom između Breše i Peruđe. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.