NOGOMET

Kvalifikacije za EP: "Zmajići" poraženi od Rumunije, upitan i baraž

BiH poražena rezultatom 2:0

Mlada nogometna reprezentacija BiH. Arhiv

Avaz Sport

11.9.2018

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Rumunije u gostima rezultatom 2:0 u okviru grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na početku meča većinom se igralo na sredini terena. Bh. nogometaši su se vrlo dobro postavili na terenu i nisu dozvoljavali domaćinu da napravi veći pritisak.  

U 14. minuti Ćavar je pokušao s centra da iznenadi rumunskog golmana, ali je lopta otišla iznad gola. Samo minutu kasnije Rumuni su stigli do vodstva. Nakon ubačaja s desne strane Mihojević nije bio baš najbolje postavljen, a to je iskoristio Petre i pospremio loptu u mrežu za vodstvo domaćina 1:0. 

Rumuni su ponovo zaprijetili u 19. minuti, kada je Koman (Coman) s nekih 18 metara šutirao pored gola. U 23. minuti Gojak je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman domaćih Radu dobro reagirao. Minutu kasnije "Zmajići" su imali veliku priliku. 

Nakon nesporazuma golmana i stopera Rumunije, Gojak je u želji da lobuje golmana domaćina poslao loptu preko gola. U nastavku su bh. nogometaši pokušavali svim silama doći do izjednačenja, ali se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom domaćina. 

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili Rumuni. U 47. minuti udarac s distance Kikaldaua (Cicaldaua) fenomenalno je odbranio golman "Zmajića" Trkulja. 

Pet minuta kasnije, nakon jednog centaršuta, Demirović je pogodio prečku, ali je lopta već bila van terena. Veliku priliku BiH je imala u 55. minuti, kada je Radeljić, nakon centaršuta, Gojaka šutirao glavom, no lopta je otišla pored gola. 

U 63. minuti Man je šutirao s dvadesetak metara, ali je Trkulja krajnjim naporom odbranio njegov udarac. Rumuni su do drugog gola došli u 69. minuti, kada je direktno iz kornera majstorski pogodio Hagi. I nakon drugog gola, domaćini su bili mnogo opasniji. U 78. minuti Hagi se našao sam pred Trkuljom, ali je šutirao pored gola. 

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata te je ovim porazom BiH došla na prag od ispadanja, a upitan je i baraž. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.