LEGENDE

Maradona: Želim ponovno vidjeti sunce

Dorados je u vlasništvu klana za koji se sumnja da prodaje drogu, ali Maradona tvrdi da je došao zbog fudbala

N.C

12.9.2018

Dijego Armando Maradona (Diego) predstavljen je kao trener u novom klubu Doradosu, te je odradio prvi trening s ekipom meksičkog drugoligaša.

Slavni 57-godišnji Argentinac jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, ali u isto vrijeme nekima ga je teško prihvatiti za najboljeg upravo zbog njegove tamne prošlosti, u kojoj se mjesta našlo svim mogućim porocima.

Bio ovisnik

Maradona je nakon, a i tokom svoje bogate karijere dugo bio ovisnik o drogama i borio se s alkoholom. Sada je, čini se, okrenuo novi list u životu i preuzeo klub nakon neuspješne epizode u bjeloruskom Dinamu iz Bresta.

- Želim Doradosu dati ono što sam izgubio dok sam bio bolestan. Bio sam bolestan 14 godina, ali sada želim ponovo vidjeti sunce i želim ići u krevet kada padne noć - rekao je Maradona.

Veliki Argentinac tokom igračke karijere zaradio je nadimak Mali Zeleni, zbog svojih nevjerovatnih fudbalskih vještina. Svoju reprezentaciju odveo je do titule prvaka 1986. godine, ali davno su završena vremena njegovog fudbalskog herojstva.

Iako je Meksiko bio domaćin tog najvećeg Maradoninog uspjeha, osvajanja titule svjetskog prvaka s Argentinom 1986. godine, njegova odluka da preuzme klub koji se bori za opstanak u drugoj ligi mnoge je iznenadila.

- Prije nikada nisam ni išao u krevet. Nisam ni znao šta je jastuk i upravo zbog toga sam prihvatio ovu ponudu Doradosa - dodao je pred čak 200 znatiželjnih novinara u gradu Kuliakanu.

Neke je izbor destinacije asocirao na Maradonin porok, uživanje kokaina. Naime, pokrajina Sinaloa je mnogo poznatija kao dom narkokartela. Klub Dorados u vlasništvu je moćnog klana Hank, za koji se sumnja da je u vezi s prodajom droge. Maradona, međutim, tvrdi da je došao zbog fudbala.

Koraci unazad


- Želim se ovdje dugo zadržati. Ljudi mogu reći mnogo toga, ali… Znam da sam ponekad išao nizbrdo, sam sebe sam žderao. Napravio sam brojne korake unazad. Ali, fudbal je korak naprijed. Sve se promijenilo zbog mojih kćerki - zaključio je Maradona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.