NOGOMET

Alegri: VAR bi pomogao sudiji u donošenju odluke

Iako se videotehnologija primjenjuje u ligama petice

Arhiv

Avaz.ba

20.9.2018

Modernizacija fudbala donijela nam je upotrebu videotehnologije, odnosno mogućnost da sudije kod spornih situacija prekinu utakmicu i pogledaju snimak. To im je bilo dozvoljeno tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji, a već neko vrijeme koristi se u nacionalnim ligama, među kojima su i neke od najjačih evropskih.

U Ligi šampiona, međutim, VAR nije dozvoljen.

Među onima koji su za korištenje ovakve vrste pomoći sudijama je i trener Juventusa Masimilijano Alegri (Massimilliano Allegri), koji je poslije utakmice u Valensiji i isključenja Kristijana Ronalda (Cristiano) rekao da bi odluka sudije vjerovatno bila drugačija da je mogao pogledati snimak.

- Siguran sam da bi VAR pomogao sudiji u donošenju odluke. Ostati s igračem manje u utakmici Lige šampiona zbog takvog incidenta je razočaravajuće. Riskirali smo poraz, a svakako ćemo biti bez Ronalda u naredne dvije utakmice - izjavio je Alegri. 

Podsjetimo, Juventus je u prvom kolu Grupe H savladao Valensiju 2:0, uprkos isključenju portugalskog napadača već u 29. minuti.

Ronaldo je isključen zbog čupanja defanzivca Valensije Murilja (Murillo), a pošto je dobio direktan crveni karton, propustit će duele protiv Jang Bojsa i Mančester junajteda.

Zvijezda Juventusa teren Mestalje napustila je u suzama... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.