OPORAVAK

Ante Rebić: Morao sam hitno za Beograd, nakon utakmice nisam mogao hodati

Sretan sam što sam ostao u Frankfurt

AFP

Avaz Sport

2.10.2018

Ante Rebić ovog ljeta bio je pravo otkriće u svijetu fudbala jer je u dresu Hrvatske pružao sjajne partije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Rebić je bio jedan od najboljih u ekipi Hrvatske, koja je napravila historijski uspjeh osvajanjem srebrene medalje. Mnogi su nakon Mundijala  vjerovali da će ovaj ofanzivac napustiti Ajntraht Frankfurt i karijeru nastaviti u nekom od evropskih velikana, no na kraju do toga nije došlo, jer je Rebić odlučio ostati u ovom njemačkom klubu.    

Na stolu je ovaj sjajni hrvatski reprezentativac imao nekoliko zanimljivih ponuda i na kraju su svi bili iznenađeni njegovom odlukom da ostane u Frankfurtu. Ovaj fudbaler otkriva da je imao dosta problema s povredom zgloba i pubične kosti. 

Tek sada se Rebić lagano vraća u formu gdje još jednom poručuje da je sretan što ovoga ljeta nije mijenjao klub.    

- Najbitnije mi je da sam se vratio na teren i da sada mogu normalno trenirati. U posljednje dvije utakmice sam u dogovoru s trenerom ulazio s klupe, da bih sada konačno protiv Hanovera zaigrao od prve minute. Kada je u pitanju moja povreda, ona je iste prirode kao i kod Dejana Lovrena. Patio sam od upale pubične kosti, ali sada je puno bolje iako još malo osjećam te probleme. U posljednjih desetak minuta protiv Hanovera sam osjetio bolove i naprezanje u zoni pubične kosti gdje sam zatražio izmjenu - govori Rebić istovremeno se osvrćući na period nakon Mundijala:   

- Imali smo svi nakon Svjetskog prvenstva po tri sedmice odmora, pa smo u prvih sedam dana svi slavili širom Hrvatske tako da se i nisam bio baš odmorio.    Kada sam se vratio u Frankfurt počeo sam odmah trenirati i sam sam bio iznenađen jer nisam znao da ću tako rano biti u konkurenciji za utakmice. U meču Superkupa s Bajernom  sam igrao pola sata, tako da se narednog dana nisam mogaoi pomaknuti. Sedam dana sam bio u Beogradu kod specijaliste za te probleme i tu sam se oporavio. Nadam se da će u nastavku biti još bolje i da su ovi problemi iza mene - navodi Rebić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.