SUĐENJE Šutnja vrijedna 375 hiljada dolara

Sada i službeno: Ronaldo pod istragom za silovanje, prijeti mu doživotni zatvor

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv novina

Index.hr
02.10.2018 11:03

Foto: AFP

Policija Las Vegasa potvrdila je kako je od septembra 2018. ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009.  

- Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u toku i za sada nema otkrivanja novijih detalja o njoj - saopćila je policija. 

Ova obavijest dolazi nakon što je u intervjuu za njemački ''Spiegel'' manekenka Ketrin Majorga (Kathryn Mayorga, 34) ponovila da ju je 13. septembra 2009. Kristiano Ronaldo (Cristiano) brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, u kojem je Majorga radila kao hostesa.  

- Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, ali šta je s ovih jedan posto - izjavila je ona.   

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv novina.

Majorga je 2010. od Ronalda prihvatila 375 hiljada dolara s računa na Britanskim Djevičanskim otocima u zamjenu za šutnju. Ali, nakon osam godina, ipak želi dobiti sudsko zadovoljstvo za napad koji joj je radikalno promijenio život. Naravno, nagore. Ova bivša manekenka otkriva da se otad bori s depresijom i čestim konzumiranjem alkohola.    

U odgovoru na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, kao i zbog toga što nije željela da se njeno ime povlači kroz medije.   

NA VRH