LIGA PRVAKA

"Ziceri" za Pjanića i Džeku

Spektakl se očekuje u Sinshajmu, koji će prvi put ugostiti utakmicu elitnog takmičenja

Sponzorisani tekst

2.10.2018

Trojicu reprezentativaca Bosne i Hercegovine danas u okviru drugog kola Lige prvaka očekuju nova iskušenja.

Već od 18.55 sati na teren će istrčati Miralem Pjanić u dresu Juventusa, koji važi za apsolutnog favorita u duelu sa Jang bojsom, a kladionica MOZZART na pobjedu "Stare dame" daje kvotu 1,22, na remi 6,50, dok je kvota za pobjedu Jang Bojsa čak 13,00.Italijanski šampion jedan je od najboljih timova Evrope i u dosadašnjem dijelu sezone zna samo za pobjede. 

Imam ideja

I bez suspendiranog Kristijana Ronalda (Cristiano), Pjanić i ekipa su jaki a pobjedom u Valenciji u prvom kolu najavili su pohod na najviši plasman ove sezone, pa im dueli poput ovog sa švicarskim timom ne bi smjeli predstavljati problem.

U isto vrijeme će Hofenhajm dočekati Mančester siti u vjerovatno najtežoj utakmici godine za domaći tim. „Građani“ u Njemačku dolaze pod imperativom pobjede, jer su u prvom kolu pretrpjeli šok od Liona na svom terenu i sada taj gubitak moraju nadoknaditi.

Za Juliana Nagelsmana (Nagelsman), mladog trenera domaćih, ovo će biti vjerovatno najteži ispit u kratkoj karijeri. Sa 31 godinom on je najmlađi trener u historiji Lige prvaka, a ne krije da o poslu uči prateći upravo rad Pepa Gvardiole (Guardiola), kojeg će večeras pokušati i nadmudriti.

- Ne znam je li moja prednost što poznajem Gvardiolu, jer samim time znam i koliko dobrih stvari on napravi za svoj tim. Nije lako predvidjeti kako će on postaviti ekipu, zato što svakom protivniku pristupa drugačije. Ipak, imam nekoliko ideja - kaže Nagelsman.

U Sinshajmu se nakon boda osvojenog u gostima kod Šahtjora očekuje pravi spektakl, jer će ovaj gradić prvi put ugostiti utakmicu Lige prvaka, a mladi Nagelsman prvi put će izvesti tim protiv svog trenerskog uzora, iako je Gvardiola proveo tri sezone u Bajernu osvojivši isto toliko titula prvaka Njemačke.

Kraj krize

Tek što je Katalonac otišao u Mančester, mladi njemački trener preuzeo je Hofenhajm, sa svega 29 godina, postavši najmlađi trener u Bundesligi svih vremena. Od tada je uspio izganjati trenersku licencu te izvući klub iz opasne zone, a zatim ga uvesti u društvo najboljih evropskih ekipa.

U međuvremenu je stigao napraviti i kozmetičke zahvate na licu, operisavši obrve, čime je krenuo stopama Jirgena Klopa (Jurgen Klopp), menadžera Liverpula, koji ne krije da je transplantirao kosu.

Edin Džeko je najavljen u startnoj postavi Rome za večerašnji susret s Viktorijom iz Plzena. S obzirom na poraz u prvom kolu od Reala u Madridu, Džeko i saigrači ovaj meč moraju pobijediti kako bi ostali konkurentni u borbi za dva mjesta koja vode u daljnje takmičenje.

Trijumfima nad Frosinoneom (4:0) i Lacijom (3:1) Roma je izašla iz kratke krize, ali Džeko nije dao gol još od 19. avgusta, kada je u prvom kolu Serije A pogodio protiv Torina.

Bičakčić pod upitnikom

Ermin Bičakčić nedavno se oporavio od povrede i zaigrao za Hofenhajm u dva bundesligaška meča, protiv Borusije iz Dortmunda i Hanovera.

Igrao je odlično, kao i njegov tim, ali proteklog vikenda protiv Lajpciga nije bio u konkurenciji, a Hofenhajm je poražen.

Njegov večerašnji nastup je pod upitnikom zbog povrede lista noge.

Ovdje možete pogledati kompletnu današnju ponudu kladionice MOZZART.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.