TRAKAVICE

Nekada pregovarao o preuzimanju FK Željezničar, sada se tereti za namještanje utakmica

Naravno da je i do mene došlo šta je objavljeno, ali nemam namjeru da reagiram

Agencije

Kurir.rs

17.10.2018

Bivši fudbaler Crvene zvezde optužen je da je kao igrač Lokerena namjestio rezultat protiv Lirsa (2:0) 11. februara 2006. godine namjernim pravljenjem penala na početku meča.

Belgijski magazin ''Humo'' optužio je srbijanskog menadžera Dejana Veljkovića i poznatog srpskog fudbalskog internacionalca Ivana Vukomanovića da su 2006. godine lažirali rezultat utakmice Lirs – Lokeren (2:0). 

Pozivajući se na svjedoka događaja, ovaj magazin piše da je Vukomanović, koji je bio blizu preuzimanja Željezničara, kao defanzivac gostujućeg tima namjerno napravio penal na početku utakmice. 

Navodno, Veljkovića su nakon pobjede vidjeli u društvu ljudi iz Lirsa kako zajedno proslavljaju osvojena tri boda.

– Vukomanović je u to vrijeme bio fudbaler sa spiska Dejana Veljkovića, a trener Lokerena Em Antuen (Eme Antuenis), shvativši u čemu je stvar poslije napravljenog penala, brzo je izveo Vukomanovića s terena. Taj meč je namješten, a glavni u priči bio je Veljković. Narednog jutra iskusni Antuen je napustio mjesto trenera Lokerena – piše ''Humo'', ističući da postoji svjedok namještaljke u režiji Srba, piše “Kurir”. 

U istom tekstu se navodi da je Veljković na terenu imao nekoliko svojih igrača s obje strane.

U to vrijeme boje Lirsa sujoš branili Dragan Mrđa, Marko Anđić i Ninoslav Milenković, kao i nekoliko Hrvata, od kojih je najpoznatiji bio Ognjen Vukojević. 

Optuženi Ivan Vukomanović kaže da mu ne pada na pamet da reagira i troši svoju energiju na gluposti objavljene u magazinu ''Humo''.

– Naravno da je i do mene došlo šta je objavljeno, ali nemam namjeru da reagiram niti da se bavim glupostima koje bi mi oduzimale energiju. Belgijski sam državljanin, živim u Belgiji, policija i sud sigurno mogu da dođu do mojih vrata ako budu procijenili da je potrebno, tako da nemam drugi komentar – kaže za ''Kurir'' Vukomanović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.