EVROPSKA LIGA

Lacio u derbiju savladao Marsej, Čelzi siguran protiv BATE-a, potop Akhisara u Sevilji

AFP

Avaz Sport

25.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Večerašnjim utakmicama kompletirano je treće kolo Evropske lige. Među najzanimljivijim mečevima bio je onaj u grupi H između Marseja i Lacia, a italijanski tim je na kraju zasluženo slavio rezultatom 3:1. 

Prvi na meču zaprijetili su domaći već u 2. minuti nakon slobodnjaka Dimitri Pajeta, ali je odbrana Lacia dobro reagirala i otklonila opasnost. Nakon toga, Lacijo je polako preuzeo kontrolu nad loptom. 

To im se isplatilo u 10. minuti nakon što je Lukas Leiva sjajno izveo korner. Valas se odlično snašao u šestnaestercu i od zemlju poslao loptu glavom u donji desni ugao za vodstvo od 1:0. 

Nakon primljenog gola, domaći su zaigrali nešto bolje, međutim nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku pred protivničkim golom. U 22. minuti Ćiro Imobile je šutirao u ššesnaestercu, no lopta je otišla lijevo od gola. Četiri minute kasnije, domaći su imali priliku preko Mitrogloua, ali je Grk iz dobre pozicije šutirao pored gola. U 32. minuti ponovo je zaprijetio Imobile, no golman Marseja je bio na visini zadatka i odbranio mu šut. Do kraja prvog dijela, promjene rezultata nije bilo, pa se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Lacia. 

U nastavku je Lacio bio opasniji i konkretniji. U 53. minuti bivši bh. reprezentativac Senad Lulić izašao je jedan na jedan s golmanom i pucao, ali se golman bacio i odbranio mu šut. Tri minute kasnije priliku za Marsej imao je Sanson, ali nije uspio pogoditi. Kako to obično biva, za promašaj je stigla kazna. 

U 60. minuti Felipe Kaisedo je primio dugu loptu u šesnaestercu, koju je poslao Imobile i šutem u donji lijevi ugao matirao domaćeg golmana za 2:0. Nakon toga, domaćini su svim snagama željeli doći do gola koji bi ih vratio u igru. U tome su uspjeli u 86. minuti kada je Dimitri Pajet sjajno izveo slobodan udarac i loptu poslao u lijevu stran gola, te se ona od stative odbila u mrežu za 2:1. Pokušavali su domaćini doći i do izjednačujućeg gola, međutim u 90. minuti Adam Marušić je pogodio i postavio konačan rezultat 3:1. Tako je Lacio upisao važnu pobjedu koja bi mu na kraju mogla omogućiti prolazak u narednu rundu takmičenja. 

U drugoj utakmici ove grupe Ajntraht Franfurt je pobijedio Apolon Limasol rezultatom 2:0. Strijelci za njemački tim bili su Filip Kostić u 13. i  Sebastien Haler u 32. minuti meča.  

Pogledajte sve rezultate trećeg kola, kao i tabele po grupama: 

fctables.com
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.