MINHEN

Zvijezda Bajerna: Ili Kovač ili ja

Ratuje s trenerom

Niko Kovač. AFP

Index.hr

31.10.2018

Hames Rodrigez (James Rodriguez) u posljednje vrijeme ratuje s trenerom Nikom Kovačem zato što se ne može probiti u ekipi Bajerna pored veterana Robena (Robben) i Riberija (Ribery), pretplaćenih na mjesto u ekipi. 

Kolumbijski as tokom nedavne Bajernove krize krajem septembra i početkom oktobra je odmah nakon domaćeg remija s Ajaksom u Ligi prvaka bijesan izjurio iz svlačionice, a, prema pisanju njemačkih medija, prije toga je Kovaču poručio: "Nije ti ovo Frankfurt." 

Hames mu je navodno dao savjet da bi se trebao držati kluba koji je njegovog ranga, a ne uskočiti u prevelike cipele u Bajernu. 

Naravno, dok je god Kovač trener u Bajernu, njegova je posljednja, a Hamesu ostaje da ga igrama uvjeri da je pravi čovjek za detronizaciju nedodirljivog dua "Robbery". 

Nakon spomenutog crnog niza od četiri utakmice bez pobjede, Kovač se za sada riješio pritiska jer je zaredao s četiri pobjede.

Ali novi problem mu opet donosi Hames. Nijemci pišu da je jučer zatražio hitan sastanak s vodstvom Bajerna, kojima je poručio kratko i jasno: ''Ili ja, ili Kovač!''

Hames, koji je u Bajernu na posudbi iz Reala, želi ostati u Minhenu, ali je zbog Kovača zaustavio pregovore o Bajernovom otkupu njegovog ugovora. Smatra da Kovač nije trener za klub Bajernovog ranga te nije zadovoljan minutažom koju dobiva kod njega. 

Pobunjenik protiv Kovača je u dosadašnjih 15 utakmica Bajerna ove sezone nastupio na njih 10, od toga sedam puta kao prvotimac. Postigao je tri gola i ima dvije asistencije. Ali igrao je samo 568 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.