POHVALE

Terzić: Milan Pavkov me podsjeća na Musemića, u Zvezdi ostaje barem do 2020.

Svi se protiv nas zatvore, igraju u niskom bloku

Terzić: Pavkov je drugi Musemić. Agencije

Srpskainfo.com

13.11.2018

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da junak pobjede protiv Liverpula Milan Pavkov ima ugovor do 2020. godine i da će najmanje do tada nositi crveno-bijeli dres.  

Terzić je otkrio da ga Pavkov podsjeća na Husrefa Musemića i da je poslije Liverpula imao ozbiljan razgovor s njim da bi ostao s obje noge na zemlji.  

– Strah me da će slava i popularnost previše da ga opterete. On je dobar i skroman momak, potječe iz radničke porodice, pravi je sportista i ne bi smio da izgubi kompas. Tek su mu 24 godine, pred njim je blistava karijera i nadam se da će nastaviti normalno da se razvija – rekao je Terzić.  

On je demantirao glasine da Pavkovu istječe ugovor po završetku ove sezone.

– Pavkov ima čvrst ugovor do 2020. godine i sigurno je da barem još jednu sezonu ostaje na Marakani. Kao što je sigurno da ćemo po isteku tog ugovora sjesti i razgovarati o produžetku saradnje – poručio je Terzić.  

S dva vrhunska gola protiv Liverpula, Zvezdin centarfor je podsjetio na fantastičnu partiju Nikole Žigića, koji je prije 13 godina na sličan način doprinio senzacionalnoj pobjedi Beograđana u Ligi UEFA protiv Rome.  

– Mene više podsjeća na Musemića. Zvezda je kroz historiju izgradila prepoznatljiv stil igre koji podrazumijeva prodore po krilima i centaršuteve ka nekom klasičnom napadaču u šesnaestercu. Svi se protiv nas zatvore, igraju u niskom bloku i bunker se najlakše razbija visokim loptama s boka. Fudbalski sam sazrijevao u doba kada je Husref Musemić žario i palio na terenima širom bivše Jugoslavije. On je moj tip savršene “devetke” i drago mi je da smo s Pavkovom dobili novog Musemića u Zvezdinom dresu – rekao je Terzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.