SAOPĆENJE

NSBiH: Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje Ognjena Vranješa

Osudili postupak reprezentativca

Vranješ: Zaprepastio javnost svojom novom tetovažom. Screenshot

Avaz Sport

29.11.2018

Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Nogometnog saveza BiH i reprezentacije čije boje brani, NSBiH objavio je  saopćenje za javnost, koje u cijelosti prenosimo:

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NSBIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama. 

Borbenost Vranješa i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NSBiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba biti borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje, pa tako i NSBiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza - saopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.