FUDBAL

Adnan Džemidžić: Prioritet je unaprijediti i Premijer ligu BiH

Iznio prve impresije nakon imenovanja na odgovornu funkciju

Piše: G. Š.

20.12.2018

Novi generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić, u razgovoru za „Dnevni avaz“, iznio je prve impresije nakon imenovanja na tu odgovornu funkciju.

 Vidljivi pomaci

- Najiskrenije, i čast i privilegija mi je biti na čelu Nogometnog saveza, jer ono što je urađeno u posljednjih osam godina to su pomaci koji su zaista vidljivi. Sve što je do sada uradio Savez nama svima može biti na čast i zadovoljstvo - rekao je Džemidžić, koji je u prethodnom periodu bio izvršni direktor Sektora za administraciju NSBiH, te dodao:

- Moja je obaveza da nastavimo ono što je do sada rađeno, da se održava kontinuitet, te da uvijek nastojimo podići ljestvicu bar stepen više. Jer, sve ovo što radimo, i nas i vrijeme, i obaveze, i pravila igre koja imamo prema UEFA-i i FIFA-i obavezuje da to činimo onako kako treba, transparentno, po zakonu. Cilj nam je da napravimo dobru stvar ne samo za Savez nego za opću dobrobit. To je naša zadaća ili nešto što piše u Statutu. To je ono čega se moramo držati.

Džemidžić je na mjestu prvog operativca kuće bh. fudbala naslijedio Jasmina Bakovića.

 Pomoći klubovima

- Prioritet u narednom periodu bit će kako, na koji način, unaprijediti i Premijer ligu BiH. Kako pomoći klubovima, na koji način mogu doći do sredstava, a ući ćemo i u još dublje, konkretnije razgovore i s ljudima koji su operativni na terenu. I ovo što radimo, putem projekata, zaista su svima širom otvorena vrata. Međutim, i lokalna zajednica, i cijelo društvo, u Nogometnom savezu moraju prepoznati svog ravnopravnog partnera. Jednostavno, jedni bez drugih ne možemo funkcionirati - za kraj kaže Džemidžić.

Adnan je, podsjetimo, sin nekadašnjeg asa FK Sarajevo Kemala Džemidžića. Po zanimanju je pravnik. Prethodno, u avgustu 2010. godine, bio je izabran i za izvršnog direktora FK Sarajevo.

Čast, zadovoljstvo i sreća što imamo Prosinečkog 

- Nema potrebe da nešto puno komentiram naš državni tim, rezultati su pokazali svoje. Svima nama može biti i čast i zadovoljstvo i sreća da imamo ovoga čovjeka, Roberta Prosinečkog, koji vodi ovu ekipu. Uvjeren sam da ćemo i u narednom periodu ići putem napretka, kojim smo krenuli kroz Ligu nacija - kaže Džemidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.