NOGOMET

Predsjednik Nogometnog saveza Italije: Ako treba, prekinut ćemo prvenstvo

Ubijen navijač Intera

Inter će biti kažnjen. Twitter

Index.hr

27.12.2018

Italijanski nogometni savez mogao bi prekinuti prvenstvo zbog smrti Interovog navijača prije sinoćnje utakmice s Napolijem, rekao je danas predsjednik Saveza Gabriele Gravina.

Podsjetimo, uoči derbija Intera i Napolija, Danijela Belardinelija (Bellardinelli) je ispred San Sira pregazio kombi s Napolijevim navijačima.

Belardineli je prevezen u bolnicu, gdje je i operiran, ali je podlegao povredama. Osim toga, navijači Intera rasistički su vrijeđali stopera Napolija  Kalidua Kulibalija (Kalidou Coulibaly), zbog čega će Inter gotovo sigurno biti kažnjen. 

- Prekidanje prvenstva? Još ne znamo, ali da, moguće je da ćemo se odlučiti i na taj korak. Ovo što se događalo više se ne može tolerirati, atmosfera je zatrovana i moramo vidjeti može li se to smiriti do vikenda. Ako treba, odgodit ćemo sljedeće kolo. Ovo je prešlo svaku mjeru - rekao je Gravino, a prenosi "Corriere dello Sport".

Napolijev trener Karlo Ančeloti (Carlo Ancelotti) prozvao je sudije utakmice koji nisu željeli prekinuti susret zbog vrijeđanja Kulibalija, što je predsjednik italijanskog saveza također komentirao. 

- Hukanje se glasno čulo čak tri puta, ali sudije nisu reagirale. To je nedopustivo i vidjet ćemo što ćemo i kako dalje. Za sve što se događalo prije i tokom ove utakmice nema tolerancije - rekao je Gravino.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.