SPORT

Lajpcig će pokušati na domaćem terenu iznenaditi vodeći Dortmund

Domaćini na Red Bul Areni, gdje su postigli 24 od ukupno 31 gola

Verner: Ove sezone postigao 11 golova. AFP

Avaz Sport

19.1.2019

U okviru 18. kola njemačke Bundeslige Lajpcig će ugostiti lidera na tabeli, ekipu Borusije Dortmund. Lajpcig je jedna od najefikasnijih ekipa Bundeslige, posebno na Red Bul Areni, gdje su postigli 24 od ukupno 31 gola. 

Prema kladionici MOZZART, obje ekipe imaju podjednake šanse za pobjedu u ovom, a kvota iznosi 2,70, dok se na remi nudi kvota od 3,15.

Timo Verner (Werner) i ekipa izuzetno su dobri pred svojom publikom. Od devet mečeva, dobili su sedam, uz dva remija. Dortmund je iskoristio posrtanje Bajerna u prvom dijelu sezone i bio je neprikosnoven sve do posljednjeg gostovanja u prošloj godini, kada je neočekivano izgubio od Fortune. 

Godinu je ipak završio pobjedom nad trećeplasiranim Menhengladbahom. Na početku sezone Dortmund je na Signal Iduna Parku savladao Lajpcig sa 4:1, međutim, Lajpcig je od ukupno dva duela sa "Milionerima" na Red Bul Areni jedan dobio i jednom igrao neriješeno. Meč na Red Bul Areni počinje u 18.30 sati. 

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.