SARAJEVO Šef stručnog štaba Željezničara

Osim: Očekivali smo zalaganje i to smo dobili

Imam sada bolju sliku jer je drugačije gledati igrače na televiziji i drugačije je biti svakodnevno sa ekipom - dodao je Osim

Fena
21.01.2019 19:02

Osim: Ističe da ekipa nije bila spremna zbog čega je fokus bio na fizičkoj spremi

Foto: Fena

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim zadovoljan je zalaganjem svojih izabranika u pripremnom meču protiv Slobode u Međugorju.

- Očekivali smo zalaganje i ozbiljnu igru i to smo dobili. Kvalitet nismo ni tražili jer su igrači posljednjih sedam dana konstantno pod ogromnim naporima. Neki na to nisu navikli tako da nismo imali velika očekivanja po pitanju igre, taktike i kombinatorike, ali su svi istrčali onoliko koliko su mogli. Vidjeli smo nekoliko finih nagovještaja akcija, dva fina gola, gol Slobode je bio odličan, naš je bio korektan. Da smo ostvarili drugačiji rezultat, ja bih isto ovo rekao, da su igrači bili ozbiljni i da smo mi pogodili ono zašto smo planirali utakmicu - rekao je Osim.

Ističe da ekipa nije bila spremna zbog čega je fokus bio na fizičkoj spremi.

Devedeset pet posto nam je fokus bio na tome, neke stvari pomalo od igre ubacujemo, ali to je jako malo. Imam sada bolju sliku jer je drugačije gledati igrače na televiziji i drugačije je biti svakodnevno sa ekipom - dodao je.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Čapljine u Međugorju.

NA VRH