SARAJEVO

Krste Velkoski: Zaslužili smo podršku navijača

Piše: G. ŠUMAR

25.2.2019

Lider s Koševa je na uvjerljiv način otvorio drugi dio sezone na Tušnju (0:3), gdje je golovima kapitena Krste Velkoskog, Miloša Stanojevića i Mersudina Ahmetovića ostvario rutinsku pobjedu protiv Tuzle.  

Brz oporavak 

- Kao prvo, i ovom prilikom bih se želio izviniti golmanu Tuzlaka Nevresu Fejziću, kojeg sam nehotično, nažalost, udario potkoljenicom u glavu. Odmah poslije utakmice sam mu poslao poruku... – rekao je Velkoski i dodao:

- Naravno, nije bilo nikakve namjere. To se dogodilo u sekundi, nisam imao ni vremena ni prostora da izbjegnem taj sudar s golmanom domaćina.

Fejzić je jučer napustio tuzlansku bolnicu, gdje je proveo noć na posmatranju...

- Nadam se da će se golman Tuzlaka oporaviti što prije i brzo ponovo stati na gol - rekao je Velkoski.

Potom se kapiten Sarajeva osvrnuo na tok utakmice, koju je svojim golom u šestoj minuti trasirao ka pobjedi.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Na vrijeme smo postigli gol, tako da nam je kasnije bilo lakše. Domaćin nije bio nešto opasan jer se postavio defanzivno, što nam je dosta olakšalo posao. Jednostavno, pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od Tuzlaka i na kraju zasluženo slavili. Idemo dalje - konstatira Velkoski.

Poziv na Koševo

U bordo svlačionici, kako ističe kapiten Velkoski, nema ni vremena ni prostora za bilo kakvo slavlje, odnosno euforiju, premda je pobjeda na početku ili nastavku svakog takmičenja veoma bitna. Već u srijedu (17 sati) na programu je prvi četvrtfinalni meč Kupa BiH protiv Zrinjskog.

- Termin je dobar i vrijeme će biti bolje, toplije. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju, mislim da smo zaslužili da nas podrže. Borimo se na oba fronta, a uz njih ćemo lakše ostvariti ciljeve – kaže Velkoski, koji je prokomentirao i podršku na Tušnju, gdje je bilo više od hiljadu navijača Sarajeva.

- U Tuzli smo imali odličnu podršku. Naši navijači su ponovo bili naš 12. igrač - za kraj je rekao kapiten Sarajeva.

Mirniji revanš 

- Odmah nakon utakmice (jučer, op. a.) imali smo trening oporavka. Već smo najavili da punom snagom idemo na oba fronta. U srijedu ćemo pokušati, ne mogu reći da osiguramo prolaz u polufinale, nego da ostvarimo dobar rezultat za mirniji revanš - za kraj je rekao Velkoski.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.