NOGOMET Reprezentacija Argentine igra prijateljske utakmice

Mesi ima sramotne uvjete: Niko ga ne smije dirati i fotografirati

Novinari neće imati dozvolu da ga intervjuiraju

Avaz.ba
07.03.2019 14:00

Lionel Mesi

Foto: Printscreen

Lionel Mesi (Messi) vraća se u reprezentaciju Argentine, koja igra prijateljske utakmice s Venecuelom i Marokom, ali mediji navode da je to uvjetovao s nekoliko sebičnih zahtjeva. 

Međutim, spekulira se da je napadač Barcelone pristao igrati samo prvi meč s Venecuelom 22. marta u Madridu, ali ne i gostovati u Maroku četiri dana kasnije. 

Drugi izvori tvrde da će Mesi putovati i u Afriku, ali uz nekoliko izričitih klauzula, koje se prije svega tiču javnosti. 

Naime, novinari neće imati dozvolu da intervjuiraju Mesija prije i poslije utakmice niti će fotografi smjeti da ga slikaju poslije utakmice.  

Također, fudbalerima ili i navijačima Maroka će biti zabranjeno da prave selfije s Mesijem.  

Međutim, najvažnija klauzula u sporazumu između FS Argentine i Maroka je da reprezentativci afričke selekcije ne smiju da igraju agresivno protiv Mesija. Navodno će im biti naglašeno da startuju blago ili ga čak izbjegavaju. Dobro ste pročitali, niko ne smije dirati Mesija tokom utakmice!   

S druge strane, Argentinci su se obavezali da Mesi odigra najmanje 60 minuta na stadionu ''Princ Mulaj Abdelah'' 26. marta.

Komentari

NA VRH