NOGOMET

U Bajernu su Kovaču već pronašli zamjenu, teško da može biti veće ime

Pobijedi li Borusiju Dortmund, više ne bi trebao strahovati za svoje radno mjesto

Kovač: I dalje nije siguran na klupi Bajerna. AFP

Avaz Sport

29.3.2019

Iako je veoma loše startao, Niko Kovač i dalje je trener Bajern Minhena. Bavarci su došli do vodeće pozicije u Bundesligi, dok su u Ligi prvaka poraženi od Liverpula i na taj način su završili svoj nastup u tom takmičenju za ovu sezonu.

Kovač i dalje nije siguran na klupi bavarskog giganta, a mediji u Njemačkoj navode da bi njegov nasljednik naljeto mogao biti, niko drugi, nego legendarni Portugalac Žoze Murinjo (Jose Mourinho). Murinjo je bez posla nakon raskida s Mančester junajtedom. Povezivao se s velikim brojem klubova, no do dogovora nije došlo. 

Posljednje špekulacije su govorile da bi Posebni mogao zamijeniti Brunu Ženesija (Genesio) na klupi Liona, ali teško je očekivati da bi pored Bajerna Murinjo izabrao Lion. Prije nekoliko dana harizmatični Portugalac je rekao da želi voditi ekipu koja će se boriti za najveće domete u svom prvenstvu te treći put osvojiti Ligu prvaka. Logično, mediji su to povezali s Bajernom.

U subotu, 6. aprila, igra se najveći njemački derbi, Bajern u Minhenu dočekuje Borusiju Dortmund u direktnom dvoboju za prvo mjesto na prvenstvenoj tabeli. Pobjednik ovog dvoboja vrlo vjerovatno će biti i novi/stari prvak, bez obzira na to što do kraja sezone ima još šest kola.

Pobijedi li Bajern, Niko Kovač više ne bi trebao strahovati za svoje radno mjesto. Poraz od "žuto-crnih" u Minhenu gotovo sigurno bi značio otkaz, vrlo vjerovatno – trenutni. A Murinjo spremno čeka i uči osnove njemačkog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.