ENGLESKA

Mutinjo protiv Junajteda izveo najnebulozniji korner ikada

Premier League

Avaz.ba

3.4.2019

As Vulverhemptona Žoao Mutinjo (Joao Moutinho) izazvao je salve urnebesnog smijeha tokom jučerašnje utakmice protiv Mančester junajteda.

Portugalski veznjak 32 stigao je u Englesku s velikim ugledom nakon što je dugo godina igrao na vrhunskom nivou u Portu i Monaku, osvojivši usput i Euro 2016.

Sinoć je, međutim, u 20. minuti meča izveo jedan od najnebuloznijih kornera svih vremena u Premijer ligi. Pokušao je pronaći Dioga Jotu, koji mu se približavao, to je trebao biti zapravo skraćeni korner, ali je bio neprecizan i poslao je loptu u gol-aut.

Mutinjova ekipa je sinoć savladala Junajted, i to nakon što je gubila 0:1. Tim Ole Gunara Solskjera poveo je preko Skota Mektominaja (Scott McTominay).

Jota je izjednačio nakon što je Fred izgubio loptu.

Mutinjo se možda crvenio kada je napuštao igru, no prije ju je napustio Ešli Jang (Eshley Young), koji je crveno vidio pred očima kada ga je sudija poslao u svlačionicu prije vremena.

Pobjednički gol tako Vulverhempton je zabio s igračem više, i to nakon što je Kris Smoling (Chris Smalling) postigao autogol.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.