ITALIJA

Roma u gostima pobijedila Sampdoriju, Džeko igrao posljednjih 25 minuta

Dijamant u igru ušao u 66. minuti

De Rosi: Strijelac jedinog gola na meču. Twitter

Jasmin Alibegović

6.4.2019

U okviru 31. kola Serije A Roma je u gostima pobijedila Sampdoriju rezultatom 1:0.

Prvi na meču zaprijetili su domaći u 5. minuti kada je Fabio Kvaljarela (Fabio Quagliarella) nakon centaršuta sa boka, imao dobru priliku, ali nije uspio zabiti s peterca. Roma je uzvratila u 20. minuti. Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pelegrini)  je visoko skočio kako bi pokupio centaršut unutar peterca, ali njegov udarac glavom otišao je pored gola. 

Četiri minute kasnije Sampodrija je imala novu priliku. Gregoire Defrel je primio precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno pucao pod prečku, ali mu je golman "Vučice" sjajno odbranio. U 35. minuti  Brajan Kristante  (Bryan Cristante) je blizine odbijenu loptu poslao lijevo od gola te se tako mreže mirovale do odlaska na odmor. 

U nastavku su domaćini ponovo prvi zaprijetili. Rikardo Saponara (Riccardo) je šutirao s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo iznad prečke i ostalo je 0:0. Edin Džeko u igru je ušao u 66. minuti kada je zamijenio Pelegrinija. Roma je do pogotka i pobjede došla u 75. minuti, a mrežu domaćina iz blizine pogodio je Danijel De Rosi (Daniele De Rossi) nakon što mu se lopta sretno odbila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.