SARAJEVO

Husref Musemić ne likuje nakon pobjede na Grbavici: Ima stvari kojima nisam zadovoljan!

Goran ŠUMAR

8.4.2019

Lider s Koševa, uvjerljivom pobjedom od 3:0 u 118. prvenstvenom vječitom derbiju na Grbavici, komšije s lijeve obale Miljacke „zaledio“ na proljetnih minus 20.

Važan trijumf

Međutim, bordo tim je ovoga proljeća imao i veću prednost, što dovoljno govori o kvalitetu igračkih kadrova...

- Dobro smo otvorili utakmicu, s dva gola, što je možda i odredilo tok meča. U prvom poluvremenu smo kontrolirali apsolutno sve te pretpostavili da će Željezničar u drugom krenuti nešto ofanzivnije. Tako je i bilo, imali su jednu ili dvije dosta dobre prilike, tako da nisam zadovoljan tim dijelom igre u kojem smo bili dosta nervozni, panični...

Ali eto, možda je i važnost utakmice i sve utjecalo na to. I onda smo i treći gol postigli na vrijeme, tako da je tada sve bilo riješeno - analizira šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić, koji je čestitao svojim izabranicima prvo na zalaganju, te kako napominje, pa tek onda nekoj igri.

Nakon pohvala uslijedile su i kritike.

- Ako u vječitom derbiju pobijedite 3:0, onda morate biti zadovoljni, iako ima stvari kojima sigurno nisam zadovoljan. Zahvaljujem svim fudbalerima Željezničara koji su igrali jako korektno, s obzirom na to da je utakmica bila jako važna, nije bilo nikakvih grubosti. Sve je bilo u domenu sporta... Mi smo bili spretniji i sretniji – konstatira trener Sarajeva.

Musemić ističe da je uvijek lijepo pobijediti, bez obzira na to s kim i gdje se igra utakmica.

Težak meč

- A pogotovo u vječitom derbiju. Sigurno je da će nam ova pobjeda puno značiti, samim tim što smo osvojili nova tri boda. Međutim, i kada smo imali 11 bodova prednosti u odnosu na Zrinjski, govorio sam da ništa nije gotovo i da se sve može brzo promijeniti. Tako je i bilo... Jednostavno, mi smo još uvijek jako, jako oprezni. Ovo je važna pobjeda za nas i nastavak sezone, ali što se tiče prvenstva, ima tu da se igra još jako puno (osam kola – op. a.). Već naredni vikend nas očekuje teška utakmica protiv Širokog Brijega na Koševu, a prije toga revanš polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sloge (Sarajevo na Koševu „brani“ pobjedu u Bijeljini od 4:1). Nikoga nije lako pobijediti, oprezan je prvi koševski strateg.

Suspendirani Rahmanović i Stanojević

Miloš Stanojević i Amar Rahmanović, koji imaju tri žuta i u Kupu BiH, nemaju pravo nastupa protiv Širokog Brijega, jer imaju po tri javne opomene.

- To je nešto što je sastavni dio ove igre, i kartoni i povrede - realan je Musemić, koji je uvijek čvrsto na zemlji.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.