NOGOMET

Šta se dešavalo na vanrednoj sjednici UO FK Željezničar: Situacija alarmantna, ali jedinstvo neupitno

A. Ču.

8.4.2019

Po muci se poznaju junaci, a koliki će biti igrači Željezničara junaci, vidjet ćemo nakon osam kola, za otprilike mjesec i po.

Posljednji uvjerljiv poraz Željezničara od Sarajeva 0:3 uključio je alarm, pa je dan poslije sazvana hitna, vanredna sjednica kao normalna i logična reakcija.

Kako saznaje "Avaz", na sjednici se nije desilo ništa dramatično, osim što je ustanovljeno kako je unutrašnje jedinstvo sada potrebno više nego ikad, budući da se već nakon tri mjeseca pojedini potezi i stručnost dovode u pitanje.

Trener Amar Osim podnio je jednu vrstu izvještaja nakon što je ekipa osvojila skromnih osam bodova u šest kola pod njegovim vodstvom.

Svima je jasno da na polusezoni nije bilo prostora, ni vremena (vrijeme je novac) da se rade značajnije rekonstrukcije te da se dovedu igrači koji bi mentalno bili pripremljeniji na izazove u proljetnoj polusezoni, budući da je skoro Sizifov posao relaksirati ekipu kako bi izašla iz evidentnog psihološkog grča.

Iz uprave su istakli da čine sve što je u njihovoj moći da osiguraju sve uvjete za ekipu i stručni štab, bez obzira na kritičnu finansijsku podlogu, i da će tako nastaviti, pružajući apsolutnu podršku kako bi ekipa izborila izlazak na evropsku scenu.

UO, koji je uoči Nove godine preuzeo palicu, suočava se s ogromnim problemima raznih vrsta, ali ne žele ni na koji način to potencirati, kao ni činjenicu da je ekipa u dvije utakmice drastično oštećena za bodove.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.