TRANSFERI

''Marca'': Real, uz 60 miliona eura, daje Kovačića za Azara

U Londonu se pomirili s odlaskom najboljeg igrača

Eden Azar. Arhiv

Avaz Sport

11.4.2019

Real Madrid će u transferu za Edena Azara (Hazard) u smjeru Londona poslati 60 miliona eura i Matea Kovačića, piše "Marca".

Hrvatski veznjak je na posudbi u Čelsiju, Englezi ne skrivaju da žele otkupiti njegov ugovor, ali veliki problem je što imaju zabranu transfera sljedeća dva prijelazna roka zbog kršenja finansijskog fer-pleja kod dovođenja maloljetnih igrača.

Čelsi će se žaliti na tu odluku, a, ako uspiju, žele otkupiti njegov ugovor. Bez Kovačića, Real bi vjerovatno za belgijsku zvijezdu morao dati više od 100 miliona eura, ali ovako će koristi imati obje ekipe.

Sudeći prema riječima menadžera Čelsija Mauricija Sarija (Maurizio Sarri), u engleskom klubu su se već pomirili s odlaskom svog najboljeg igrača.

- Ako Eden želi otići, bit će ga jako teško zadržati. Nadam se da će ostati, svaki trener želi zadržati takvog igrača. Katastrofa je kada takav igrač odluči promijeniti ekipu. Teško je pronaći takvog igrača jer na cijelom svijetu postoje još dva ili tri igrača koji igraju na takvom nivou - rekao je Sari.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.