NOGOMET

Savićević: Obećali su izrezati dio u kojem sam psovao navijača Hrvatske

Screenshot

Avaz Sport

13.4.2019

Uoči utakmice Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine, dok je Dejan Savićević ispred hotela davao izjavu, dogodilo se nešto što je Crnogorcu, htio ili ne htio, na neki način obilježilo karijeru - sukob s hrvatskim navijačem.

 - Nisam ponosan na te riječi i ne bih volio da me po tome pamte - rekao je Dejan Savićević, bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore, a od 2004. godine predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore.

Hrvatska je u oktobru 1999. godine dočekala Jugoslaviju na Maksimiru u ključnoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

- Davao sam izjavu i čuo da mi stalno neko iza leđa dobacuje uvrede. U jednom trenutku bila mi je puna kapa psovki, okrenuo sam se i vidio čovjeka od možda metar i sedamdeset, nosio je dres sa šahovnicom, crnu jaknu i nekakav donji dio trenirke. Nije imao dva zuba u glavi i tad sam izgovorio onu psovku - rekao je Savićević.

Nakon tog incidenta zamolio je reditelja da izreže taj dio.

- Rekao mi je: 'Naravno, Dejo'. Kad sam nekoliko mjeseci kasnije vidio snimak, želudac mi se okrenuo. Možete misliti šta sam mu sve izgovorio - rekao je Savićević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.