ENGLESKA

Arsenal golom Obamejanga u gostima savladao Votford, Kolašinac meč odgledao s klupe

Domaćini susret završili s igračem manje

Obamejang: Postigao 18 golova u ovoj sezoni engleske Premijer lige. AFP

Jasmin Alibegović

15.4.2019

Nogometaši Arsenala savladali su u gostima Votford rezultatom 1:0 u susretu 34. kola engleske Premijer lige.

Za Arsenal je meč počeo odlično, obzirom da je već u 10. minuti stigao do vodstva. Nakon jedne neuspješne akcije "Topnika" lopta je došla do Derila Džimata (Daryl Janmaat). Desni bek Votforda vratio je loptu do svog golmana Bena Fostera koji se dugo namještao i gledao kome da doda, a to je iskoristio Pijer Emerik Obamejang (Pierre-Emerick Aubameyang). 

Gabonac je punim sprintom došao do golmana domaće ekipe, a kada je Foster to shvatio bilo je prekasno. Pokušao je izbiti loptu, ali je samo pogodio Gabonca od kojeg se lopta odbila u prazan gol. Minutu kasnije, uslijedili novi problemi za domaće pošto je napadač i kapiten Votforda Dini (Deeney) dobio direktan crveni karton jer je laktom udario u lice Toreiru (Torreira). "Topnici" su i do kraja prvog dijela kontrolirali igru, a na odmor su otišli s golom prednosti. 

I u nastavku je Arsenal imao više loptu u svom posjedio i bio bolja ekipa na terenu. U 58. minuti Henrik Mhitarjan (Henrikh Mkhitaryan) je šutirai iz voleja s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla lijevo pored gola. Četiri minute kasnije Votford je imao najbolju priliku na meču. Adam Masina je šutom iz voleja s velike udaljenosti pogodio prečku i promjene rezultata nije bilo. U 71. minuti Mesut Ezil (Ozil) je šutirao iz prve s ruba šesnaesterca, ali mu je šut blokirao odbrambeni igrač Votforda. Arsenal je do kraja u potpunosti kontrolirao igru i sigurno čuvao prednost te slavio važnu pobjedu. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.