NOGOMET

Poslije debakla: Nemanja Matić rekao ono što bi malo ko smio

"Crveni đavoli" se i dalje bore za 4. mjesto, koje vodi u Ligu prvaka

Matić: Preuzeo odgovornost za poraz. AFP

Avaz Sport

22.4.2019

Fudbaleri Evertona deklasirali su Mančester junajted  4:0, a Nemanja Matić preuzeo je krivicu za taj rezultat.

Srbijanski reprezentativac bio je i previše samokritičan poslije poraza, u intervjuu za "Sportklub" je potpunu krivicu preuzeo za ovakav ishod. 

- Nije bilo dobro, drago mi je što sam se poslije 3-4 utakmice vratio, ali mislim da sam ovaj put mogao dosta toga više da uradim, mislim da sam ja odgovoran za poraz jer ako ne dobijete bitku na sredini terena, teško je igrati bolje. Trudit ću se da podižem formu, možda je utjecala pauza od mjesec. Glavni i odgovorni za poraz sam ja - rekao je Matić.

Ipak, Matić se nada da će biti bolje u duelu s Mančester sitijem u narednom kolu. Također, Junajted se i dalje bori za 4. mjesto, koje vodi u Ligu prvaka.

- Ako naš odnos bude drugačiji, treba da se nadamo, ove godine smo dobivali puno derbija. Oni su u formi, bore za titulu, mnogo bodova su ispred. U prednosti su, ali igramo na našem terenu. Možemo i do Lige prvaka, ali ponavaljam, pristup mora biti drugačiji. Imamo 4 meča, ako dobijemo 3 od 4, možemo se tu naći, ali zavisimo i od drugih - poručio je Matić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.