NJEMAČKA

Haris Duljević za "Avaz": Dolazim 25. maja na proslavu bordo titule

Poslije utakmice s Kelnom, čelnike Dinama kontaktirao je niz skauta interesantnih klubova tako da se nadam najboljem, poručio je

Duljević u dresu BiH protiv Austrije

Piše: Goran ŠUMAR

24.4.2019

Naš reprezentativac Haris Duljević konačno igra u top-formi i u svom klubu Dinamu iz Drezdena, kao što je to standardno slučaj kad obuče, kako kaže, najdraži, dres državnog tima. U posljednjem duelu protiv lidera “Cvajte” Kelna naš krilni napadač postigao je gol i upisao asistenciju. 

Top-forma 

- Mnogo nam je značila posljednja pobjeda (3:0 – op. a.) nad liderom, jer smo sada veoma blizu opstanka. Četiri kola prije kraja sezone Magdeburgu, koji je na mjestu koje vodi u doigravanje za opstanak, trenutno bježimo devet bodova - rekao je u intervjuu za “Dnevni avaz” Duljević, po čijem glasu nije bilo teško zaključiti da je konačno sto posto zadovoljan i u Dinamu, s kojim ima ugovor do 30. juna 2020.

 U formu ste ušli u pravo vrijeme, finiš je sezone, a slijede i važne, možda i odlučujuće utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Euro 2020. i ljetni prijelazni rok. 

- Da, to je veoma bitno, jer dugo u klubu nisam bio starter. No, u posljednjih četiri-pet utakmica odigrao sam na dobrom nivou. Nadam se da ću nastaviti ovako i u predstojeća četiri klupska duela. Sigurno ću dati maksimum i, ako je to moguće, podići formu na još viši nivo, jer nas u junu očekuju veoma važne kvalifikacione utakmice s Finskom i Italijom u gostima.

Zašto ne spominjete prijelazni rok, jer nije tajna da ste pod lupom nekoliko većih klubova? Pa, i sam selektor Robert Prosinečki izjavio je u nekoliko navrata da ste Vi igrač za lige petice...

- Idem stepenicu po stepenicu, sada sam maksimalno koncentriran na klub, potom na reprezentaciju, a poslije utakmica s Finskom i Italijom bit će dovoljno vremena da odlučim šta i kako dalje. Moj cilj je Prva bundesliga ili neki klub iz liga petice. Na meni je da na terenu dajem maksimum, a nadam se da će mi se to vratiti.

Možete li, ipak, biti bar malo konkretniji kad je u pitanju ljetni prijelazni rok?

- Svi čekaju kraj sezone, a ljetna pauza i prijelazni rok svakako su dugi. Poslije utakmice s Kelnom, čelnike Dinama kontaktirao je niz skauta interesantnih klubova tako da se nadam najboljem, ako Bog da. I nakon reprezentativnog duela protiv Grčke u klub je zvalo nekoliko menadžera i raspitivalo se o meni.

Dupla kruna

Kako komentirate krizu rezultata u svom bivšem klubu s Koševa? 

- Opet imamo sve u svojim rukama. Nadam se da će bordo tim do kraja sezone zadržati prednost od četiri boda. Očekujem i duplu krunu. Ako Bog da, 25. maja dolazim na proslavu titule ispred Vječne vatre. Vjerujem da ćemo zajedno slaviti dokasno navečer.

Selektor je OK 

Duljević je, nakon što je saznao da je Robert Prosinečki, operisan po treći put, pokušao stupiti u kontakt sa selektorom, ali mu to nije uspjelo.

- Poslao sam selektoru poruku podrške i pokušao ga nazvati, ali još nije dostupan, jer je još u bolnici - prenosi Duljević te dodaje:

- S druge strane, od reprezentativnog doktora Reufa Karabega saznao sam da je sa selektorom sve OK, da je sve prošlo dobro...

REZERVISAO sam mjesto i u bordo autobusu, koji će dovući igrače na slavlje, otkriva Duljević.

Dvadesetdvije utakmice Duljević je ove sezone odigrao za Dinamo te postigao dva gola, uz dvije asistencije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.