BEZ DLAKE NA JEZIKU

Trener Ajaksa rekao najveću istinu o odnosima u evropskom nogometu

Sjajno odgovorio na prozivke

Ten Hag: Govorio na pres-konferenciji. AFP

Avaz Sport

29.4.2019

Ovog utorak od 21 sat u Londonu se igra prva utakmica polufinala Lige prvaka, u kojoj Totenhem dočekuje Ajaks. Nakon što je Ajaks u osmini finala Lige prvaka izbacio Real a potom u četvrtfinalu i Juventus s Kristijanom Ronaldom (Cristano) čini se da je i trener polufinalnog protivnika, Totenhema, Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) ipak postao svjestan snage holandske ekipe. 

Zato je dan uoči ogleda, na posljednjoj konferenciji za novinare pokušao isprovocirati protivničkog trenera Erika ten Haga. Naime, u želji da Ajaks ponovi uspjeh iz 1995. godine, holandski nogometni savez, uz saglasnost svih klubova tamošnje prve lige, pristao je na pomicanje rasporeda. 

No, Ajaks 5. maja igra finale kupa protiv Vilem II, a zbog regularnosti takmičenja, jer do kraja je još dva kola, sve se utakmice igraju u isto vrijeme. I sljedeće kolo holandskog prvenstva na rasporedu je tek 12. maja.

Poketinu je to očito zasmetalo i dodao je kako je to nepravda jer se raspored namješta kako bi Ajaks imao više vremena za odmor. Što ustvari uopće nije istina. 

Ali zato mu je Erik ten Hag sjajno odogovorio. 

- Poketino je rekao da to nije pošteno? Mi igramo u ligi u kojoj od TV prava zaradimo deset miliona eura godišnje, dok oni igraju Premijer ligu u kojoj na taj način zarade 200 miliona eura - vrlo jasan je bio Ten Hag.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.