LIGA PRVAKA

Finale prije finala: Redsi priželjkuju 2007., ima li Klop rješenje za Mesija

Kod gostiju zbog povreda neizvjestan nastup Roberta Firmina, Fabinja i Adama Lalane

Ilustracija

A. Ču.

1.5.2019

Nakon duela Totenhema i Ajaksa u Londonu, oči svjetske fudbalske javnosti večeras će biti usmjerene ka Nou Kampu. 

U svojevrsnom finalu prije finala Lige prvaka Barcelona će dočekati Liverpul, u okršaju klubova koji su zajedno osvojili deset titula evropskog prvaka.

Bit će to njihov sedmi međusobni meč, ne računajući posljednji prijateljski u Londonu kada je Liverpul prije nepune tri godine trijumfirao 4:0.

Ovoga puta može se ustvrditi da se sastaju dvije ponajbolje ekipe u Evropi, s obzirom na rezultate u svim takmičenjima. Liverpul je drugi u Engleskoj i dva kola prije kraja još juri Mančester siti, dok je Barcelona već osvojila titulu.

Navijači Redsa priželjkuju reprizu osmine finala Lige prvaka iz 2007. godine, Liverpul je tada na Nou Kampu slavio 2:1 i, bez obzira na poraz u revanšu (1:0), kasnije je otišao do finala, gdje je izgubio od Milana (2:1) u Atini.

- Znamo kakav meč nas očekuje, želimo finale i da ostvarimo veliki cilj. Ne smijemo izgubiti koncentraciju ni na jednu minutu u oba duela. Večeras moramo prikazati najbolju partiju u sezoni - kazao je Luis Suarez, napadač Barcelone i jedan od samo osam igrača koji su u historiji nosili dres oba kluba.

Menadžer gostiju Jirgen Klop (Jurgen Klopp) ima velike probleme pred ovaj duel jer je zbog povreda neizvjestan nastup Roberta Firmina, Fabinja (Fabinho) i Adama Lalane.

Zbog toga MOZZART kladionica kao favorita vidi domaćina na koji nudi koeficijent 1.90. Kvota na remi je 3.50, dok je za trijumf ponuda 4.10.

- Nikako ne možeš biti favorit protiv Barcelone. Pred nama je pravi meč za sve ljubitelje fudbala. Mnogima je teško na Nou Kampu, ali ja se nadam da ćemo prikazati odličnu igru - poručio je Nijemac, čiji će glavni zadatak zaustaviti Lionela Mesija (Messi).

Utakmica između Barcelone i Liverpula igra se od 21 sat.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.