ITALIJA

Đenova i Roma podijelili bodove, Džeko upisao asistenciju

Domaćini promašili penal za pobjedu

Italija: Remi Đenove i Rome. AFP

Jasmin Alibegović

5.5.2019

U okviru 35. kola Serije A Đenova i Roma odigrali su 1:1. Domaćini su nešto bolje otvorili meč, da bi sredinom prvog poluvremene Roma preuzela terensku inicijativu. U 32. minuti Edin Džeko je nadskočio odbranu domaćina nakon centaršuta iz kornera. Bio je to dobar pokušaj glavom bh. napadača, ali je lopta prošla nekoliko centimetara iznad prečke. 

Pet minuta kasnije zaprijetio je i Lorenco Pelegrini (Lorenzo Pellegrini), ali je lopta otišla iznad gola. U 39. minuti isti igrač pokušao je iz slobodnog udarca, međutim nije bio precizan i mreže su mirovale do odlaska na odmor. 

Roma je drugo poluvrijeme bolje otvorila, a priliku u 52. minuti za "Vučicu" imao je Nikolo Zaniolo (Nicolo), ali je golman domaćih zaustavio njegov pokušaj. U 69. minuti ponovo je Džeko pokušao kada je nakon centaršuta glavom šutirao, ali je golman Đenove bio na visini zadatka. Roma je do vodstva došla u 82. minuti Džeko je uposlio  Stefana el Šaravija (Stephan El Shaarawy) koji je šutirao unutar šestnaesterca i loptu iz prve poslao u mrežu domaćina.

I kada se činilo da će rimski klub upisati laganu pobjedu, u prvoj minuti sudijske nadoknade Đenova je postigla pogodak.  Strijelac za domaćine bio je Romero, koji se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme nakon dobro izvedenog kornera. Đenova je mogla doći do sva tri boda, ali je Antonio Sanabria u 96. minuti promašio penal, kojeg je prethodno skrivio Antonio Mirante.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.