NOGOMET

Ten Hag: Bili smo tako blizu, ne mogu nikoga kriviti

Očaj u Amsterdamu

Ten Hag: Imali smo strašnu sezonu u Ligi prvaka. AFP

J.A./Avaz Sport

9.5.2019

Nogometaši Ajaksa poraženi su u Amsterdamu od Totenhema rezultatom 3:2, a trener holandske ekipe Erik ten Hag smatra kako je njegova ekipa zaslužila prolazak u finale Lige prvkaa i da su okrutno izbačeni iz najeelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi. 

 - Bili smo tako blizu nečega što smo zaslužili, ali ta posljednja sekunda... Rekao sam igračima na poluvremenu da ništa nije gotovo, a to se vidjelo i po načinu na koji je Totenhem igrao u završnici prvog poluvremena. Dok smo išli u svlačionicu, vjerovali su u preokret. U nastavku su igrali mnogo hrabrije, što nam je otvorilo prostor za kontre. Međutim, nismo nikako mogli do tog trećeg gola koji bi sve okončao i oslobodio moju ekipu psihički - rekao je Ten Hag.

Naglasio je da je njegov tim bio bolji nego u prvoj utakmici i da su birali bolja rješenja. 

- Kada je Zijeh (Ziyech) pogodio stativu, to je udahnulo život "Spursima". Ne mogu nikoga kriviti. Imali smo strašnu sezonu u Ligi prvaka u kojoj je ekipa porasla. To je težak i mukotrpan proces koji traje mnogo duže od ovoga što nas je zadesilo. U nedjelju opet igramo protiv Utrehta. Moramo se oporaviti i osvojiti titulu - poručio je Ten Hag.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.